Про нас
увійти

У Тернополі запрошують на навчання футбольних тренерів

категорія: Футбол | дата: 15 01 2016
У Тернополі запрошують на навчання футбольних тренерів

Відомо, що однією із умов функціонування системи фізичного виховання і спорту є забезпечення галузі висококваліфікованими фахівцями. Вони об`єктивно існують у системі і є носіями всіх її цінностей. Фахівці приводять систему в рух, формують її ідеологію, науково-методичні, програмово-нормативні та організаційні основи, здійснюють просвітницьку роботу. Саме із цих позицій Федерація футболу України продовжує реалізовувати програму "С", "В", "А" та "Pro"— дипломів підвищення кваліфікації тренерів любительського та професійного рівнів.

Науково-методичною комісією Тернопільської обласної федерації футболу за 5 років підготовлено 87 тренерів, які можуть працювати з футболістами в дитячо-юнацькому і масовому футболі. Серед випускників – тренери команд Професійної футбольної ліги України( Самардак Богдан — Буковина Чернівці, Назаренко Анатолій ФК Тернопіль, тренери студентських та аматорських команд, які виступають у всеукраїнських змаганнях (Антонюк Анатолій Кремінь Кременець, Шишкін Ігор Збруч Волочиськ), 13 гравців, тренерів футбольного клубу Тернопіль, тренери ДЮСШ з футболу міста Тернополя та ОДЮСШ Колос( Копичинці), які виступають в чемпіонаті та першості України. Реалізація програми "С" — диплому передбачає вирішення наступних завдань: отримання необхідного обсягу знань і нової інформації з питань теорії і практики футболу, формування умінь і навичок у практичній діяльності тренера, формування вміння проводити відбір футболістів на різних етапах багаторічної підготовки, формування вміння управляти навчально-тренувальним процесом у відповідності із сучасними тенденціями розвитку футболу, вміння використовувати засоби технічного та медико- біологічного забезпечення для оптимізації процесу навчання і тренування. Програма включає в себе 3 розділи: теоретичний — 48 годин, практичний — 24 години, оцінка знань — 10 годин. Навчальна робота проводиться у формі лекцій, методичних і практичних занять, навчальної практики та самостійної роботи. На лекціях повідомляються основні теоретичні відомості, представлені в розділах програми. На методичних заняттях конкретизуються матеріали лекційного курсу. Практичні заняття мають яскраво виражену навчальну спрямованість, на яких слухачі знайомляться з підбором сучасних методів і засобів вирішення задач тренування. Навчальна практика проводиться з метою формування у слухачів педагогічних умінь при використанні наочних і словесних методів, оволодіння навичками навчання технічним прийомам гри і тактичним взаємодіям футболістів, умінню складати навчально-методичні документи, проводити аналіз і розбір тренувальних занять.

Самостійна робота слухачів передбачає вивчення програмного матеріалу з навчальних посібників і додаткових джерел. Дякуючи ректору Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка професору Кравцю Володимиру Петровичу всі форми занять проводяться на базі ввіреного йому навчального закладу. До послуг слухачів — лекційні аудиторії із мультимедійним оснащенням, зал спортивних ігор, зал гімнастики, зал аеробіки. Запрошуємо бажаючих навчатись прибути 6 лютого 2016 року на 11.00 год. в Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка ( головний корпус), де буде проведена співбесіда, за результатами якої і буде сформована група слухачів.

За довідками просимо звертатись по тел. 0674234369. Ярослав Боднар, голова науково-методичної комісії Тернопільської обласної федерації футболу, доцент ТНПУ ім. В. Гнатюка

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook