Про нас
увійти

Традиційний зимовий турнір з міні-футболу пам’яті Валерія Луб’янського проходить у Заліщиках

категорія: Футбол | дата: 14 01 2016
Традиційний зимовий турнір з міні-футболу пам’яті Валерія Луб’янського проходить у Заліщиках

У Заліщиках стартував XXX зимовий турнір з міні-футболу на приз пам’яті загиблого в Афганістані Валерія Луб’янського. Про це повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

Змагання проходять на майданчику зі штучним покриттям заліщицького стадіону "Дністер". Цього року у них бере участь 14 команд, серед яких і представники села Кострижівка Чернівецької області. 9-10 січня відбулись перші ігри, 14-17 січня турнір продовжуватиметься. А переможців та призерів визначать фінальні баталії, які заплановані на 23-24 січня.

Додамо, що цьогорічні змагання — ювілейні і проводяться вже тридцятий раз поспіль. Вперше такий турнір з міні-футболу відбувся в 1987 році. Відтоді щороку в районі організовують таких захід пам’яті Валерія Луб’янського, і переможцям вручають кубок із його портретним зображенням.

Нагадаємо, що наш земляк Валерій Луб’янський народився в 1960 році у місті Заліщики Тернопільської області. Закінчив Заліщицьку середню школу імені Осипа Маковея в 1976 році. Трудову діяльність розпочав в Заліщицькому районному комбінаті побутового обслуговування, де працював перукарем. Був призваний в армію в 1979 році. Служив в Афганістані. 31 серпня 1980 року загинув у бою з душманами. Могила Валерія Луб’янського знаходиться на Заліщицькому кладовищі. Був посмертно нагороджений орденом "Червоної зірки". Нагороду сина було вручено матері Антоніні Яківні Луб’янській.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook