Про нас
увійти

Ільющенков: "Якщо буде пропозиція від клубу Прем'єр-ліги — зроблю все, щоб закріпитися"

категорія: Футбол | дата: 30 12 2015
Ільющенков:

Екс-воротар львівських Карпат тернополянин Олександр Ільющенков, несподівано перейшов у Тирасполь, який згодом розформували, а зараз перебуває в статусі вільного агента. В інтерв'ю Football.ua він розповів про свої нинішні справи.

— Розкажіть, яким для вас був період після розформування Тирасполя?

— Я відпочивав з сім'єю, коли побачив в Інтернеті, що Тирасполь розформують, до зборів залишалося три дні. Засмутився, звичайно: я вже встиг адаптуватися і себе проявити. Тим більше, команда збиралася стартувати в Лізі Європи, дуже хотілося там взяти участь.
Потім я поїхав на перегляд в запорізький Металург. Місяць там був на зборах, продемонстрував свої вміння — тренерський штаб залишився задоволений. Правда, власник клубу заблокував підписання контракту. Така ж історія трапилася ще з кількома гравцями.

— Чому так вийшло, що в Тирасполі у вас практично не було ігрової практики?

— Так вийшло, що в клуб я прибув за тиждень до старту чемпіонату. А потім ще протягом трьох турів тягнувся процес заявки — там така процедура. Коли нарешті закінчилися всі формальності, я готувався зіграти у півфіналі Кубка Молдови, тренер повідомив, що випустить мене в старті.
Але не судилося — на передматчевому тренуванні зіткнувся з партнером — травма! Я все одно виявив твердість — такий характер у мене, пішов до кінця і вийшов на поле. Але травма виявилася серйознішою, ніж я сподівався. Після гри стан погіршився, я вибув до кінця сезону.

— Також була інформація про те, що ви ось-ось підпишете контракт з Волинню.

— Так, я був в розташуванні клубу, але ще до Тирасполя. У підсумку, тоді відправився в Молдову.

— Наскільки зараз реально влаштуватися в Прем'єр-лізі? Або після простою це практично нереально?

— Я б не сказав, що в мене був простой. Я дуже активно працював над собою, тренувався з професійною командою. Індивідуально теж підтримував форму — на моє прохання, до мене приїхав досвідчений тренер воротарів.

Відчуваю себе чудово. Якщо буде пропозиція від клубу Прем'єр-ліги — зроблю все, щоб закріпитися. Пошуком клубу займаються мої агенти. Я буду розглядати всі варіанти.

— Не шкодуєте, що рівно рік тому пішли з Карпат?

— Цей клуб назавжди в моєму серці, я тут починав. Коли з'явилася інформація про розрив контракту зі мною, це було великою несподіванкою. Не тільки для мене, а й для інших гравців і тренерів інших команд Прем'єр-ліги, з якими я спілкуюся. Звичайно, там були свої нюанси, але згадувати погане не в моїх правилах. А взагалі, не шкодую, що так сталося — все на краще. Вірю, що найкраще попереду.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook