Про нас
увійти

Тернопільські спортсмени стали призерами чемпіонату Європи з кіокушин Кан карате

категорія: Єдиноборства | дата: 17 09 2024
Тернопільські спортсмени стали призерами чемпіонату Європи з кіокушин Кан карате

Троє спортсменів з Тернополя Тарас Якимець, Станіслав Язловецький та Андрій Минько стали призерами чемпіонату Європи з кіокушин Кан карате. Вони здобули одну срібну та дві бронзові медалі.

Хлопці розповіли Суспільному, що змагання відбувались у Румунії.

Тарас Якимець боровся у ваговій категорії до 65 кілограмів:

"Узагалі, це був мій дебют в категорії чоловіків. Це категорія 18+, де немає обмежень у віковій категорії, є тільки у ваговій. Було тяжко як фізично, так і морально".

На змаганнях було 600 учасників з 25-ти країн Європи та Азії.

"Змагання відбулись на дуже високому рівні. Спортсмени були на високих рівнях, володіли нестандартними техніками. Півфінальний бій проти представника Румунії теж був нетиповим. У першому поєдинку він старався вивести бійця з Казахстану емоційно, таким чином задавити його ще до початку поєдинку. Хотів спробувати зробите таке зі мною, але я не піддавався на його маніпуляції і виграв цей поєдинок", — говорить Тарас Якимець.

Дві бронзові медалі отримали Андрій Минько та Станіслав Язловецький. Обом хлопцям по 13 років.

"Найлегші сутички в мене були на перших двох поєдинках, я закінчив їх дуже швидко, пробив учасників. Найважче було в півфіналі, суперник був дуже сильним. Судді вирішили, що він сильніший. Під час виходу на татамі я відчував ці всі тренування, які пройшов. Зразу майнула думка: "Я маю виграти та опанувати себе, йти до перемоги і тільки до перемоги", — сказав Станіслав Язловецький.

"У мене було дві сутички. В першому бою я бився проти суперника з Румунії, бій провів дуже швидко. На другу сутичку мені попався супротивник з Болгарії. Ми з ним бились на рівних, але судді віддали превагу йому, бо вважали його сильнішим", — каже Андрій Минько.

До змагань спортсменів готувала тренерка спортивної школи та майстриня спорту України з кіокушин Кан карате Тетяна Чубата.

"Підготовка була нелегка, знаємо, до чого готуємось. Діти працювали багато і потужно. Намагаємось виїжджадти на міжнародні рівні, тоді є з чим порівняти. Спортсмени були досить підготовлені, тому що на такий рівень виїжджають найсильніші та найкращі. Найбільше хвилювалась за Тараса Якимця, який вперше виступав у категорії чоловіків. Це дуже важка сходинка, я чудово розуміла його і переживала, бо часу теж переходила з юніорів у дорослі", — розповіла тренерка.

Далі спортсмени мають виступити на Кубку Європи з кіокушин Будо карате, який відбудеться у Польщі.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook