Про нас
увійти

У Тернополі відбувся чемпіонат України з самбо

категорія: Єдиноборства | дата: 10 06 2024
У Тернополі відбувся чемпіонат України з самбо

У Тернополі відбувся чемпіонат України з самбо. Участь у змаганнях взяли три сотні спортсменів з 19 областей. Про це Суспільному розповів головний суддя змагань Віталій Гнатишин.

За його словами, Тернопіль став першим містом, де після початку повномасштабного вторгнення провели ці змагання. Цьогоріч їх організували втретє.

"Учора відбувався перший день змагань. Це відповідальний старт, бо є багато учасників, велика конкуренція. Чемпіонат поділили на два дні змагань. Першого дня змагаються юнаки і дівчата однієї вагової категорії. Сьогодні змагається друга половина вагових категорій дівчат і хлопців. Участь бере майже вся Україна, всі громади, всі області. Потужна конкуренція, сильні громади, сильні клуби".
Вікова група борців — від 12 до 14 років. Один з учасників — Іван Паламарчук. Він представив Вінницьку область.
"Змагання чудові, все сподобалося. Завжди хотів побувати на таких чемпіонатах. Хочу надалі завойовувати якісь місця, рухатися далі. Боротьба вдалася, можна було краще. Сил достатньо, треба відпрацьовувати техніку й хитрість. Бажаю всім так боротися і набагато краще".

12-річна Софія Івасик представила Житомирську область.

"Я трохи втомилася та збентежена. Хвилювалася, тому що думала, що можу програти. Мені поки що подобається. Буду змагатися далі, щоб виграти перше місце. Я щодня ходила на тренування, ми займалися кожного дня зі своєю групою. Багато доклали зусиль, щоб перемогти".
За підсумками змагань Софія Івасик посіла перше місце у ваговій категорії до 37 кілограмів серед жінок. А головний кубок чемпіонату забрала Дніпропетровщина. Про це повідомили у Національній федерації України з самбо.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook