Про нас
увійти

На Тернопільщині майже 200 спортсменів змагалися у міжнародному турнірі

категорія: Єдиноборства | дата: 11 06 2023
На Тернопільщині майже 200 спортсменів змагалися у міжнародному турнірі

Сімнадцятий міжнародний юнацький турнір з вільної боротьби провели у Збаражі. Він був присвячений пам'яті борців Олександра Короля та Назарія Бойка. Про це розповів співорганізатор змагань Петро Король.

За його словами, участь у турнірі взяли 200 спортсменів із 21 області України та команда з Молдови.

У категорії 92 кілограми боролися Юрій Дячук зі Збаража та Назар Шелест зі Львова. Переміг 17-річний Юрій.

"Не дуже складна сутичка була. Хлопець був на рівні зі мною. Було13 учасників сьогодні. Приїхали хлопці з різних міст. Велика конкуренція", – каже Юрій Дячук.

Cпіворганізатор турніру Петро Король каже, участь у сутичках взяли чотири спортсмени з Молдови.

"Раніше долучалися до цих змагань багато іноземних команд. А цього року, через війну, приїхали тільки з Молдови. Підтвердження участі у змаганнях давали і спортсмени зі Словаччини і Польщі. Однак в останні дні, дивлячись новини, передумали їхати".

Петро Король розповідає: у міжнародному турнірі змагаються хлопці до 17 років. Серед них – 13-річний Максим Харя.

"Маю вже багато перших місць саме на міжнародних змаганнях. Загалом в мене до ста медалей за 6 років. Більшість – за перші місця".

Максим розповів: займається вільною боротьбою з 6 років. Його тренує Генадій Мельницький.

"Тут дуже хороший рівень. Рівень європейський з організації, з атмосфери, з усіх цих якостей, дуже гарний прийом. В Україні є багато сильних команд", – каже Генадій Мельницький.

Переможців турніру визначали у 17 вагових категоріях, – розповів старший тренер Збірної команди України з вільної боротьби Олег Заяць. Каже, цього року українські спортсмени на чемпіонат Європи не поїдуть.

"На чемпіонат Європи ми не їдемо, бо туди допустили білорусів та росіян. Вільна боротьба традиційно в Україні на високому рівні. Збараж давно виховує сильних спортсменів: юнаків, кадетів та юніорів".

Олег Заяць каже: змагання у Збаражі пам'яті майстрів спорту з Тернопільщини Олександра Короля та Назарія Бойка започаткували у 2004 році.

Джерело: Суспільне

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook