Про нас
увійти

Тернопільські спортсмени привезли медалі з чемпіонатів України із самбо, що відбулись у Львові

категорія: Єдиноборства | дата: 07 02 2023
Тернопільські спортсмени привезли медалі з чемпіонатів України із самбо, що відбулись у Львові

Одразу три чемпіонати України із самбо спортивного та бойового розділу серед старших юнаків та дівчат, юніорів та юніорок, чоловіків та жінок майже тиждень приймало гостинне місто Лева.

Близько 800 учасників – представників різних вікових груп – з 31 січня до 5 лютого змагались за звання найкращих у своїх вагових категоріях. У складі команди Тернопілля виступали вихованці тренера Віталія Гнатишина, які представляли Тернопільську КДЮСШ №2 імені Юрія Горайського, обласне товариство "Динамо" та Західноукраїнський національний університет.

В результаті у чемпіонаті України з боротьби самбо серед юніорок Валерія Демчук у вазі 59 кг (юніорки) виборола третє місце, а її колега по команді Анна Пушкар у цій же ваговій категорії була п’ятою.

В чемпіонаті України з бойового самбо серед юніорів Денис Фік у вазі 58 кг теж здобув бронзову нагороду. Учасниками турніру з бойового самбо були також тернополяни Ілля Тукало (в/г 79 кг) та Ігор Бобко (в/к 88 кг).

Як повідомив тренер спортсменів Віталій Гнатишин, загальним заліком набравши 230 очок команда Тернопільської області піднялась на 13 сходинку турнірної таблиці серед 24 областей України.

Представляв команду віце президент Відокремленого підрозділу Тернопільської обласної організації Національної федерації самбо України Роман Циквас, готував спортсменів до змагань Віталій Гнатишин.

Додамо також, на чемпіонаті України-2023 з боротьби самбо серед дорослих спортсменів теж медалями відзначились інші студенти ЗУНУ - уродженці Івано-Франківщини., які зараз навчаються у Тернополі. Як ідеться на офіційній сторінці вишу у соцмережах, у своїх вагових категоріях серед жінок золоту нагороду здобула Сніжана Пліш, срібло виборола Анастасія Сикіш, а бронзову медаль завоювала Марія Куневич, також серед молоді Анастасія Сикіш отримала "золото", а Василь Яремчук та Андрій Ковальчук стали бронзовими призерами.

Джерело: oblsport.te.ua

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook