Про нас
увійти

У Тернополі спортсмени з десяти областей змагалися у греко-римській боротьбі(ВІДЕО)

категорія: Єдиноборства | дата: 22 12 2022
У Тернополі спортсмени з десяти областей змагалися у греко-римській боротьбі(ВІДЕО)

250 спортсменів з десяти областей України змагалися в Тернополі на Всеукраїнському турнірі з греко-римської боротьби. Впродовж двох днів вони боролися у 23 вагових категоріях. Змагання присвячені пам’яті шестиразового чемпіона України Василя Дем’яного. Про це повідомив організатор змагань Андрій Телебан.

За його словами, боролися учасники віком від 9 до 17 років. Турнір відбувався у залі фізкультурно-оздоровчого комплексу.

Участь у змаганнях взяв 16-річний Максим Радик. Хлопець боровся у категорії 71 кілограм.

"Настрій був бойовий. Хочу сказати, що змагання проходили на дуже високому рівні. Поприїжджали дуже хороші команди".

Едуард Тимоць з Червонограда боровся з тернополянином Вадимом Небором. Вони змагалися у категорії до 80 кілограмів. У цьому поєдинку тернополянин програв з рахунком 8:3.

"Дуже шкода що я програв, але я боровся до кінця, викладався максимально. Я намагався тягти час. Суперник був фізично сильний. Я не міг його побороти, тому й тягнув час", – розповів Вадим.

Едуард Тимоць каже, перемога далася важко.

"Суперник був сильний, але я поборов його і виграв. Якщо би тренер мені не підказував, то я б може і не виграв".

Боролися двоє спортсменів із Костополя Владислав Кузьміч та Григорій Якубишин. У цій сутичці Григорій переміг з рахунком 1:7. Розповідає, стратегію на поєдинок обирав під час бою.

"Я обрав стратегію – дочекатись партера, а в партері робити накат. В другому періоді знав, що мене поставлять в партер. Треба було відстояти і так вийшло, що суперник зробив помилку, я його підловив і виграв цю сутичку".

Це 22-й Всеукраїнський турнір пам’яті Василя Дем’яного в Тернополі, – каже організатор змагань Андрій Телебан.

"Цей турнір для нашої школи з греко-римської боротьби є етапом підготовки до чемпіонату України , який буде проходити також у Тернополі в лютому. Ми зараз дивимося на свій резерв який у нас є, щоб сформувати команду. Три вікових категорії: кадети, U-15, U-17 і молодші юнаки U-12. 23 категорії загалом. У нас регламент такий, що проходить до двох поразок. Якщо спортсмен два рази програв то він вибуває з цих змагань".

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook