Про нас
увійти

Каріна Вовк та Олеся Крисюк вибороли срібні медалі на чемпіонаті України з боксу серед еліти

категорія: Єдиноборства | дата: 06 12 2022
Каріна Вовк та Олеся Крисюк вибороли срібні медалі на чемпіонаті України з боксу серед еліти

Чемпіонат України з боксу серед жінок і чоловіків (еліта) з 28 листопада до 4 грудня тривав у Яблуниці, що на Івано-Франківщині, повідомляє Тернопільське обласне відділення КФВС МОН України.

Участь у змаганнях взяли близько 230 спортсменів з різних областей.

У змаганнях серед жінок Тернопільську обласну організацію Федерації боксу України представили Олеся Крисюк, Каріна Вовк та Соломія Голован.

В результаті, у своїх вагових категоріях Олеся Крисюк та Каріна Вовк вибороли "срібло", а Соломія Голован посіла п’яте місце.

Як розповів тренер спортсменок Руслан Фірман, Каріна Вовк виступила у ваговій категорії 63 кг. В півфінальному поєдинку вона впевнено здобула перемогу над суперницею з Дніпра, а у фіналі, змагаючись з багаторазовою чемпіонкою України, чемпіонкою світу та Європи з Києва, їй не вистачило досвіду. В результаті Каріна зайняла друге місце.

Олеся Крисюк виступала у ваговій категорії 81 кг і теж стала срібною призеркою турніру. За словами тренера, Олеся дуже впевнено йшла до перемоги: в першому поєдинку за явної переваги перемогла спортсменку зі Львова, у півфіналі здобула перемогу над суперницею з Чернігова, а от у фінальному поєдинку поступилася багаторазовій чемпіонці України, фіналістці чемпіонату Європи з Хмельницького. В результаті у Олесі теж друге місце на чемпіонаті України, як і у її колеги по команді.

Дівчата тренуються під керівництвом Руслана Фірмана, є вихованками відділення боксу КДЮСШ з греко-римської боротьби та ТОДЮСШ з літніх видів спорту, представляють обласну ШВСМ та обласне відділення ФСТ "Динамо", займаються в спортивних клубах "Шкіряна рукавичка" і "Текстильник".

Олеся Крисюк та Соломія Голован навчаються у Західноукраїнському національному університеті, а Каріна Вовк – студентка факультету фізвиховання Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Додамо, що чемпіонат України з боксу серед жінок і чоловіків (еліта) є відбірковими змаганнями до збірної на Чемпіонат світу з боксу та Європейські ігри.

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook