Про нас
увійти

У тернополянок – "золото" Міжнародного турніру та чемпіонату України з боксу

категорія: Єдиноборства | дата: 27 12 2017
У тернополянок –

Дві золоті нагороди вибороли спортсменки тернопільського спортклубу "Шкіряна рукавичка" у Надвірній, що на Івано-Франківщині.

Тернополянка Олеся Крисюк стала чемпіонкою другого Міжнародного турніру "Кубок Карпат", пам'яті Заслуженого тренера України Валерія Дем'янова у ваговій категорії 69 кг. А наша Каріне Айрапетян виборола титул чемпіонки України серед школярок у вазі 72 кг.

- Олеся провела два поєдинки серед молоді і в обох перемагала достроково, - каже тренер дівчат Руслан Фірман. – У першому бою вона здолала противницю з Хмельницького, а у фіналі розібралася з одеситкою, підтвердивши, що у своїй ваговій та віковій категорії Олеся Крисюк є першим номером збірної України.

За словами тренера спортсменки, напередодні Міжнародного турніру дівчина провела на Івано-Франківщині двотижневі збори.

- На турнірі поряд з українськими дівчатами змагалися боксерки з Казахстану та Індії, - каже пан Руслан. – Вони теж спільно із нашими спортсменками проходили тренувальні збори. Мали змогу разом проводити спаринги та обмінюватися досвідом. Якщо узагальнити, то на турнір приїхав сильний склад учасниць. Змагались більше 150-ти дівчат.

Після новорічних свят, Олеся Крисюк розпочне підготовку до основного чемпіонату України, що відбудеться у Рівному, де виборюватиме путівку на чемпіонат Європи серед молоді.

Вперше на чемпіонаті України серед школярок змагалась Каріне Айрапенят. Дебют тернополянки видався успішним. Дівчина одразу ж виборола титул чемпіонки України у своєму віці. Під керівництвом Руслана Фірмана Каріне, яка має вірменське коріння, займається близько року.

- Раніше чемпіонат серед школярок не проводився, - пояснює тренер. – Але у зв'язку зі зміною правил Міжнародної федерації, ці змагання відбулися. Тренерський штаб збірної України мав змогу переглянути перспективних дівчат, які навесні матимуть змогу поїхати на чемпіонат Європи у Болгарію.

На чемпіонаті України, наша Каріне Айрапетян провела один бій у якому здолала місцеву боксерку з Надвірної. Перемога дозволила їй стати першим номером команди у своїй ваговій категорії.

- У лютому на Каріне чекає ще один чемпіонат України, де розіграють путівки на європейську першість, - каже Руслан Фірман. – Ми сподіваємося, що вона зможе себе проявити і здобути цю путівку. Вважаю, що у неї є перспективи вирости у боксерку високого рівня.

Спортсменки та тренер вдячні за підтримку у підготовці та поїздці на змагання президенту Федерації боксу Тернопілля Євгену Степанову, меценату Володимиру Кельнеру, а також міському та обласному управлінням спорту.

ДОВІДКА

Олеся Крисюк є представницею школи вищої спортивної майстерності. Каріне Айрапетян представляє тернопільську дитячо-юнацьку спортивну школу з греко-римської боротьби. Тренери спортсменок – Руслан Фірман та Микола Петришин.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook