Про нас
увійти

Тернопільський борець Андрій Антонюк взяв реванш у шведа Б'юберга

категорія: Єдиноборства | дата: 29 11 2017
Тернопільський борець Андрій Антонюк взяв реванш у шведа Б'юберга

Єдину медаль для збірної України на чемпіонаті світу з греко-римської боротьби здобув тернополянин Андрій Антонюк. Після здобутих медалей на молодіжних чемпіонаті Європи та світу, наш спортсмен буде підкорювати дорослі вершини.

Світова першість відбулася з 21 до 26 листопада у польській Бидгощі, де кількома тижнями раніше наш борець змагався на чемпіонаті Європи і теж виборов "бронзу" у ваговій категорії 80 кг

Шлях до нагороди чемпіонату світу серед спортсменів до 23-х років тернополянин розпочав із переконливої перемоги над американцем Камалем Аміром, який, до слова, є чемпіоном світу. Проте на стадії чвертьфіналу Андрій Антонюк наштовхнувся на майбутнього фіналіста першості – грузина Лашу Гобадзе. Супернику вдалося вийти переможцем з цієї сутички.

- Перед поєдинком з грузином, здавалось, що вдарюсь об скелю, але сталося не так, - пригадує сутичку Андрій. – Його можна було перемагати. Мабуть, неправильно налаштувався на суперника. Засумнівався у тому, що зможу його подолати.

Відтак, Андрій Антонюк у втішному етапі своєї вагової категорії зустрівся з молдовським борцем Віорелом Бурдуєю, якого переміг та вийшов до малого фіналу, де розігрувались 3-5 місця. Цей поєдинок для тернополянина був надпринциповим. Адже суперник – швед Алекс Б'юберг, нещодавно завдав поразки Андрію на чемпіонаті Європи. Відтак, наш борець прагнув реваншу.

 - Я чекав цього реваншу і надіявся зустрітись із шведом на чемпіонаті світу, - додає борець. – Цього разу я був впевнений у своїх силах, переміг його та реваншувався.

Саме перемога наш шведським борцем забезпечила тернополянину нагороду світової першості. Андрій Антонюк єдиний з української команди на чемпіонаті світу, який виборов нагороду.

- На кожному старті ми розраховували на перше місце, - каже один з тренерів Андрія та директор тернопільської дитячо-юнацької спортшколи з греко-римської боротьби Андрій Телебан. – Проте раді бронзовим нагородам, адже і їх могло б не бути. Головним поєдинком спортсмена був малий фінал за "бронзу". Він зумів подолати шведа, якому поступився на чемпіонаті Європи. До речі, чемпіоном світу став турецький борець, якого Андрій на чемпіонаті Європи переміг з рахунком 8:0!

Наставник спортсмена каже, що на європейській та світовій першостях Андрій Антонюк довів свої професійні здібності.

- Він показав, на що здатен, - констатує пан Андрій. – Ми, тренери, сподіваємося, що це не межа спорстмена. Чемпіонат світу був його останнім стартом серед молоді до 23-х років. Попереду у Андрія перехід на дорослий рівень змагань.

У найближчих планах призера світової першості – участь у київському турнірі, що дасть змогу відібратися на дорослий чемпіонат Європи. Саме на цих змаганнях, що відбудуться у лютому, тепер акцентуватиме увагу Андрій Антонюк.

Додамо, що Андрій Антонюк є майстром спорту міжнародного класу. Хлопець – вихованець тернопільської дитячо-юнацької спортшколи з греко-римської боротьби. Тренується у Андрія Телебана та Віталія Ліщинського.

Джерело: 20 хвилин

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook