Про нас
увійти

Максим Грейцар у фіналі чемпіонату Європи нокаутував поляка

категорія: Єдиноборства | дата: 19 09 2017
Максим Грейцар у фіналі чемпіонату Європи нокаутував поляка

Чемпіоном та срібним призером чемпіонату Європи з кікбоксингу стали два представники Федерації кікбоксингу Тернопільщини.

Європейська першість з цього виду спорту за версією ВАКО проходила з 2 до 10 вересня в стлиці Македонії. Загалом під час проведення чемпіонату Європи серед юнаків та юніорів за нагороди змагались більш як півтори тисячі спортсменів із 39 країн світу.

Перше місце та титул чемпіона Європи у вазі понад 91 кг здобув наш Максим Грейцар. Важковаговик одержав дві перемоги поспіль.

- У півфіналі Максим Грейцар впевнено переміг спортсмена з Росії, - каже тренер спортсмена Олександр Дульнєв. – У фінальному поєдинку Макс змагався із титулованим польським кікбоксером і відправив його у нокаут! Слідом за перемогою на чемпіонаті світу, йому вдалося підкорити і європейську першість.

Ще одну нагороду збірній України приніс Данило Рибченко, якому вдалося виграти срібну медаль у легкій ваговій категорії. На чемпіонаті Європи він теж провів два поєдинки. Загалом успіхи тернополян стали найбільш вагомими у складі молодіжної збірної.

- Дуже радий, що зміг виграти перше місце та прославити себе і нашу країну на усю Європу, - коментує успіх Максим Грейцар. – Свою перемогу вважаю наслідком важких тренувань та спарингів. Кожен новий бій для мене – це певний досвід. Завдяки правильній підготовці вдалося домогтися найвищого результату. Перед чемпіонатом Європи ми пройшли три навчально-тренувальні збори. Перший відбувся у Кривому Розі, другий у Карпатах і заключний у Городку, що на Хмельниччині. На заключних етапах підготовки тренувалися тричі на день. З

а словами тренера спортсменів Олександра Дульнєва, Максим Грейцар та Данило Рибченко тепер переходять у змагання серед дорослих.

- Оскільки вони уже переростають молодіжний вік, то попереду дорослі категорії, - каже він. – Максиму Грейцару доведеться серйозно працювати, адже дорослий рівень у надважкій вазі дуже серйозний. Тому на нас чекає плідна підготовка до виступів на такому рівні. Щодо Данила Рибченка, то на початку листопада він виступить на чемпіонаті світу серед дорослих, що відбудеться у Будапешті. Він є першим номером своєї вагової категорії у збірній України. Також до виступу на світовій першості готуватимемо нашого спортсмена Василя Худзіка. Проте йому ще належить здобути ліцензію для виступу, яку розігруватимуть на чемпіонаті України.

Спортсмени Федерації кікбоксингу Тернопільщини вдячні меценату Івану Чайківському, який повністю профінансував поїздку тернополян на чемпіонат Європи. З підготовкою до змагань кікбоксерам допомогли у міській раді та обласному управлінні спорту.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook