Про нас
увійти

Віктор Мацикур: Турніри такого рівня, як "Битва за Честь", важливий для Тернопільщини

категорія: Єдиноборства | дата: 03 07 2017
Віктор Мацикур: Турніри такого рівня, як

Міжнародний турнір з фрі-файту "Битва за Честь-3" став у червні однією із найвизначніших подій спортивного життя Тернополя та одним з найкращих в Україні за всіма критеріями професійних турнірів, – стверджує начальник управління фізичної культури та спорту ОДА Віктор Мацикур. 11 видовищних поєдинків, у яких зійшлися польські та українські фрі-файтери, зібрали у ТРЦ "Подоляни" близько двох тисяч глядачів.

"Цей турнір важливий для Тернопільщини, адже на спортивній карті України ми достатньо виразні за рахунок доброго розвитку зимових видів спорту та єдиноборств. Вважаю ці напрямки пріоритетними, а турніри такого рівня, як "Битва за Честь", за участі спортсменів з інших країн, стають "родзинкою", яка славить наш край значно краще, ніж пивні фестивалі. Європейський економічний та політичний вектор України має мати продовження на рівні регіональних ініціатив та проектів, в тому числі і подібних спортивних", – наголосив Віктор Мацикур, підбиваючи підсумки цих змагань.

Загалом, як розповідає начальник управління, турнір був надзвичайно видовищним, із драматичними поєдинками, у яких українські та польські бійці продемонстрували всю красу техніки фрі-файту, а фінальний результат з мінімальною перевагою на користь поляків показав високу напругу на майданчику та в глядацькій залі.

Цю думку підтвердив і президент Всеукраїнської федерації фрі-файту та контактних єдиноборств, керівник СК "Характерник" Валерій Чоботар, який сказав, що Тернопіль зараз по праву претендує на звання міні-столиці з фрі-файту в Західному регіоні.

Щодо результатів турніру, то матчеву зустріч Україна-Польща розпочали з вагової категорії 66 кг. У першому поєдинку зустрічались представник команди "Carpathian Warriors" Патрик Ожуг та киянин Сергій Отверченко, і перемогу здобув поляк. У наступному бою в ваговій категорії 77 кг на арену вийшли польський спортсмен Матеуш Макаровські та представник Івано-Франківська Ігор Головня, - рахунок 2:0 на користь збірної Польщі. Третій поєдинок був у ваговій категорії 84 кг між Бартошем Колодзіейчиком та українцем Денисом Лісовим, і завершився він на користь польського спортсмена. Потім у ваговій категорії +93 кг зустрілись поляк Павел Біернат та вінничанан Ігор Завера, який поступився супернику з Польщі. П?ятий бій був у ваговій категорії 63 кг між представником команди Польщі Камілем Прийда та тернополянином, вихованцем спортивного клубу "Характерник" Тарасом Титаренком (на фото), який приніс першу перемогу для своєї команди у цьому турнірі. У шостому поєдинку у ваговій категорії 68 кг за перемогу боролись поляк Блажей Майдан та вихованець "Характерника" Юрій Босий, і наш земляк програв цей бій. Однак для ще одного представника "Характерника" Володимира Ізанського поєдинок з поляком Адамом Томасіком у ваговій категорії 93 кг завершився перемогою. Ще одну перемогу здобув і "характерник" Микола Гринчук, який у ваговій категорії 77 кг розгромив Міхала Фолца.

Цим поєдинком завершили матчеву зустріч Україна-Польща з рахунком 4:5. Але фінальний бій вечора був між важковаговиками – + 93 кг – "характерником" Ігорем Слюсарчуком та спортсменом з Дніпра – Євгеном Гур'яновим. Було проведено три раунди, і перемогу здобув Ігор Слюсарчук.

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook