Про нас
увійти

У Тернополі відбувся чемпіонат України з бойового гопака (ФОТО)

категорія: Єдиноборства | дата: 11 12 2016
У Тернополі відбувся чемпіонат України з бойового гопака (ФОТО)

Чемпіонат України з бойового гопака відбувся у тернопільській спеціалізованій школі № 3 у суботу, 10 грудня.

На заході були присутні учасники з різних регіонів та областей. Хлопці та дівчата змагалися з різних дисциплін цього виду спорту. Бойовому гопаку вже 31 рік. За цей час його різними способами намагалися знищити, але, як кажуть, патріотизм з українців не викоріниш.

— Спочатку люди якось не сприймали і не розуміли цього, — розповідає Верховний учитель бойового гопака Володимир Пилат. — Але зараз молодь стала активнішою та патріотичнішою. Хлопці тут загартовуються, напрацьовують собі відповідний характер, стають мужнішими, починають розуміти, що паління і спиртне — це зло. Бойовий гопак — не просто вид спорту, це набагато ширше поняття. Це система виховання особистості. Тут не головне, щоб наші вихованці знали як битися. Ми виховуємо з них патріотів, сміливих і мужніх людей.

Тринадцятирічний Олександр Петяк уже 5 років займається бойовим гопаком.

— Батьки мені сказали, що варто розвиватися фізично, а не тільки у футбол на вулиці ганяти. Ми займаємося три рази на тиждень. Мій тренер, Лавнікович Владислав, дуже крутий. Він навчив мене бути чоловіком. На своєму рахунку я маю три чемпіонства України та 2 срібних чемпіонства.

Хлопець запевняє, що свій життєвий шлях він уже собі вибрав: він не повинен ні пити, ні палити, а захищати український народ. Як виросте, хоче працювати в СБУ.

За матеріалами 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook