Про нас
увійти

Міжнародний борцівський турнір у Тернополі: як це було (ФОТОРЕПОРТАЖ)

категорія: Єдиноборства | дата: 23 11 2016
Міжнародний борцівський турнір у Тернополі: як це було (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Шестеро представників Тернопільської області стали переможцями ХХІV Міжнародного Меморіалу тренера Богдана Сцібайла з вільної боротьби серед юнаків та дівчат 2000-2006 р.н.

Загалом, традиційно змагання  є однією з найпредставницькіших подій у борцівському середовищі України. Цьогоріч участь у турнірі взялиблизько двухсот юних спортсменів, які переставляли 25 команд  із України, Польщі та Молдови.

Серед тернопільских борців у своїх вагових категоріях перемогу здобули Аліна Сивак (в.к. до 49 кг), Павло Ільницький (в.к.до 24 кг), Сергій Подолянюк (в.к. до 42 кг), Володимир Рибін (в.к. до 58 кг), Олег Ключка зі Збража (в.к. до 46 кг) та Андрій Демкович з Теребовлі (в.к.до 54 кг).

Срібними призерами стали тернополяни Катерина Кондратенко (в.к. до 32 кг), Тарас Драбюк (в.к. до 26 кг), Юрій Біліченко (в.к. до 38 кг), борці зі Збаража Назар Баньковський (в.к. до 24 кг), брати Володимир Михайловський (в.к. до 76 кг) та Роман Михайловський (в.к. до 85 кг).

Бронзові медалі завоювали представники Тернопільської області Роман Черніцький з Тернополя (в.к. до 54 кг), збаражчани Катерина Мельник (в.к. до 32 кг), Вікторія Нікітюк (в.к. до 49 кг), Ілля Вінтович (в.к. до 24 кг), Назар Васьків (в.к. до 26 кг), Назар Григоряк (в.к. до 29 кг), Антон Семенюк, Богдан Бастюк (в.к. до 38 кг), Вадим Остапенко (в.к. до 42 кг), теребовлянські борці Вадим Дмитрук (в.к. до 29 кг), Віктор Крупа (в.к. до 63 кг) та Юрій Чорний (в.к. до 76 кг), борщівчани Сергій Чуганівський (в.к. до 35 кг)  і Андрій Антонюк (в.к. до 50 кг).

Кращим борцем турніру визначено тернополянина Володимира Рибіна, кращим тренером Петра Короля зі Збаража, кращим суддею Івана Парчука з Рокитного, приз "За кращу техніку" отримав Віталій Гончар з Калуша, А приз "За волю до перемоги" заслужив наймолодший та найлегший чемпіон з Тернооля  Павло Ільницький.

Організували цей спортивний міжнародний захід Тернопільський обласний осередок Асоціації спортивної  боротьби України, Асоціація Захисту Прав і Свобод Молоді "ДРУЖБА", Спортивний клуб ім. Богдана Сцібайла "ГалТер’S" спільно з Управлінням фізичної культури і спорту Тернопільської ОДА, Тернопільським обласним відділенням НОК України та Благодійним фондом допомоги молоді та сприяння її професійному розвитку "Наше майбутнє" за підтримки спонсорів змагань.

Варто зауважити, що Меморіал тренера Богдана Сцібайла підтримали та надали спонсорську допомогу голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук, народні депутати України Ігор Побер, Микола Люшняк і Роман Заставний. Генеральним спонсором змагань став депутат облради, голова наглядової ради ТзОВ "Бучачагрохлібпром" Петро Гадз. Також спонсорами виступили товариства Хансаком-Вест, Аскор-Україна, Опілля, Здорова вода, Євроліфтсервіс, БФ Подоляни, Аквапарк Алігатор, Розважальний клуб Ріверпул, тринажерний зал Гладіатор, торгова марка Вишнівецька та ПП Швайка В.Д. Традиційно, міжнародні команди приймав готельний комплекс "Тернопіль-Готель", а пригощав Клуб Файного міста. Поліграфічний спонсор Зазапрінт. Ректор Тернопільського національного педагогічного університету безкоштовно надав спортзал ВУЗу. Свою лепту в організацію вносять і друзі та учні Богдана Сцібайла. Проте, вже тривалий час, не зважаючи на такий представницький склад Меморіалу, усунулися від допомоги дитячим змаганням чиновники Тернопільської міської ради.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook