Про нас
увійти

Тернополянка Олеся Крисюк перемогла боксерку з Польщі

категорія: Єдиноборства | дата: 17 11 2016
Тернополянка Олеся Крисюк перемогла боксерку з Польщі

Тернопільська боксерка Олеся Крисюк у складі збірної України пройшла загальні навчально-тренувальні збори, які відбулися у Львові з 7 до 12 листопада.

Родзинкою цих зборів стали спільні тренування та спаринги зі збірною Польщі, яка вирішила провести з українками спільні заняття.

- У зборах України та Польщі участь брати дівчата-юніорки 15-16 років – перші номери у своїх вагових категоріях, - каже тренер Руслан Фірман. – Тренування проходили у спортивному залі чемпіона світу та призера Олімпіади Андрія Котельника. Перші чотири дні боксерки проводили тренування, потім спарингували. А у заключний день зборів відбулася матчева зустріч між кращими спортсменками з України та Польщі.

Польська сторона привезла на тренувальні збори 20 юних спортсменок. Більшість із них є чемпіонами своєї країни та призерками європейської першості. Україну теж представили титуловані боксерки. До слова, наша Олеся Крисюк є діючою чемпіонкою України та учасницею чемпіонату Європи.

- У матчевій зустрічі Олеся виступала у вазі до 66 кг, - додає тренер. – Дуже добре провела бій і здобула перконливу перемогу. А загалом українська команда впевнено перемогла полячок із загальним рахунком 6:4.

За словами Руслана Фірмана, цей збір був для тернопільської боксерки фінальним етапом підготовки до виступу на чемпіонаті України, що відбудеться 12 грудня у Івано-Франківську.

- Завдання на чемпіонат України у нас максимальні – лише перемога, - каже Руслан Фірман. – Цього року на чемпіонаті Європи ми посіли п'яте місце, але наступного року прагнемо бути у призерах і прогресувати.

Боксерка Олеся Крисюк навчається у тернопільському правовому ліцеї №2. Тренується у спортклубі "Шкіряна рукавичка" під керівництвом тренерів Руслана Фірмана та Миколи Петришина і представляє дитячо-юнацьку спортшколу з греко-римської боротьби. Допомогу для виїзду на тренувальні збори дівчині надали голова обласної федерації боксу Євген Степанов та віце-президент спортклубу "Шкіряна Рукавичка" Іван Сопронюк.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook