Про нас
увійти

Четверо тернопільських спортсменів стали чемпіонами світу з кікбоксингу

категорія: Єдиноборства | дата: 05 11 2016
Четверо тернопільських спортсменів стали чемпіонами світу з кікбоксингу

Усі четверо представників Федерації кікбоксингу Тернопільщини, які брали участь у чемпіонаті світу у єдиноборствах, вибороли золоті медалі.

Такого тріумфу в історії тернопільського кікбоксингу ще не було. У різних вікових та вагових категоріях на чемпіонаті світу у єдиноборствах, що відбувався 26-30 жовтня у Італії, змагались представники 86 країн.

Збірну України представляли 45 учасників, зокрема 4 представники нашої федерації. Нагадаємо, перед цим представники Федерації кікбоксингу Тернопільщини здобули сім золотих та дві срібні нагороди на чемпіонаті України у Харкові. Василь Худзік провів три бої, і у фіналі переміг росіянина. Спортсменка Любов Дереш спочатку перемогла представницю Ірландії, а у фіналі поборола американку. Найяскравіше виступив юніор Данило Рибченко, який у півфіналі переміг нокаутом у першому раунді. Серед юніорів у надважкій категорії понад 90 кг також дебютував Максим Грейцар, який переміг у двох боях достроково. Як каже тренер, цим хлопець завдячує чудовим природним даним, які він "направив в правильному напрямку". Зі зростом 2 метри та вагою 120 кілограм 17-річному Максиму вдалось стати чемпіоном світу лише за два роки тренувань.

— Сам я Чернівецької області, але навчаюсь у коледжі ТНЕУ. Кікбоксинг відкрив для себе тільки у Тернополі, — каже Максим Грейцар. — Раніше займався боротьбою і дзюдо, у яких також мав спортивні досягнення. Але попав до гарного тренера, тому вирішив зупинитися на кікбоксингу. Це був мій перший чемпіонат світу, було важко не стільки фізично, скільки психологічно. Спортсмени, з якими я бився займалися кікбоксингом довше, ніж я. Хочу далі тренуватися, щоб стати професійним боксером.

Не легко на чемпіонаті було і єдиній дівчині серед тернопільських спортсменів.

— Я люблю спорт, раніше я займалась самообороною, потім різними видами єдиноборств, — каже Любов Дереш. — Кікбоксингом, займаюсь 6 років, і це моя перша нагорода такого рівня. Завдяки спорту я стала відповідальнішою, комунікабельнішою, навчилась ставити та досягати цілі. Через вік займатись спортом далі мені не вийде, тому це буде як хобі. В повсякденному житті, на щастя, не доводилося застосовувати свої вміння.

— В командному місці у чемпіонаті Україна зайняла перше місце, — каже тренер Олександр Дульнев. — Минулого року були на чемпіонаті світу за версією WAKO в Ірландії. Мали змогу виграти, але нас засудили. Було болісно, бо WAKO контролює Росія. Вирішили поїхати по другій версії, врахували помилки, і результат не забарився. До речі, нашій федерації лише півтора року.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook