Про нас
увійти

Тернопільська боксерка поїхала на чемпіонат Європи у Туреччину

категорія: Єдиноборства | дата: 26 09 2016
Тернопільська боксерка поїхала на чемпіонат Європи у Туреччину

Вперше на чемпіонат Європи вирушила 15-річна тернополянка Олеся Крисюк. Дівчина два роки серйозно займається боксом і має титул чемпіонки України. У Туреччині тренери розраховують на успіх

Чемпіонат Європи з боксу відбувається у турецькому місті Орду з 18 до 28 вересня. Тернопільська боксерка Олеся Крисюк змагатиметься у вазі  70 кг.

До Туреччини наша землячка вирушила 17 вересня із аеропорту "Бориспіль". До цього більш ніж два тижні вона проходила останній етап підготовки, що відбувався у Вінниці.

- Вперше на Всеукраїнському рівні Олеся зарекомендувала себе минулого року, - пригадує тренер спортсменки Руслан Фірман. – Вона виграла перехідний чемпіонат України у Чернівцях. А взимку цього року дівчина перемогла на чемпіонаті України у Кривому Розі. Цей результат дозволив їй стати кандидаткою у збірну України, а тепер вона у складі команди уже на чемпіонаті Європи.

За словами Руслана Фірмана, щоб потрапити до остаточної заявки на європейську першість Олесі Крисюк довелося пройти шість навчально-тренувальних зборів.

- За період підготовки вона провела декілька міжнародних матчів, - продовжує тренер. – Боксувала із дівчатами з Казахстану, Ірландії, Латвії та Італії. Загалом вона провела дуже хорошу підготовку та практику. Добре зарекомендувала себе у своїй ваговій категорії, де вона є першим номером.

Тренери спортсменки розраховують на медаль своєї підопічної.

- Якщо все складеться добре, то Олеся на чемпіонаті Європи може провести три поєдинки, - каже Руслан Фірман. – У її ваговій категорії є вісім учасниць. Наша спортсменка перебуває у хорошій формі, проте поки їй не вистачає досвіду виступів саме на таких серйозних змаганнях. Все ж таки це дуже високий рівень та відповідальність, тому вона переживатиме за результат. До того ж, дівчині у Туреччині не вистачатиме її тренерів. У підготовці мені допомагав тренер Микола Петришин. На усіх тренувальних зборах ми з ним були поруч і могли їй допомогти та підказати. Звичайно, розраховуємо на медаль, але все покажуть поєдинки.

За словами Руслана Фірмана, Олеся Крисюк навчається у тернопільському правовому ліцеї №2, займається у спортклубі "Шкіряна рукавичка" та представляє дитячо-юнацьку спортшколу з греко-римської боротьби (директор – Андрій Телебан). Серйозні заняття боксом вона розпочала два роки тому.

- Раніше вона вже займалась боксом, потім зробила перерву, - додає тренер. – Згодом займалась у секції боротьби, але все ж таки вирішила повернутися у бокс, яким займається і дотепер.

Поїздка на чемпіонат Європи з боксу – це не лише велика відповідальність, але й великі кошти. Боксерки-юніорки їдуть на чемпіонат власним коштом. Міністерство спорту оплачує лише переліт туди й назад.

- Кошти для нас справді не малі – це 60 євро на день, - каже Руслан Фірман. – Фінансову допомогу для Олесі надали президент Федерації боксу Тернопілля Євген Степанов, а також меценати Іван Сопронюк, Володимир Бліхар, Володимир Кельнер та Юрій Ворко.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook