Про нас
увійти

Тернополяни — переможці чемпіонату України з пляжної боротьби.

категорія: Єдиноборства | дата: 22 08 2016
Тернополяни — переможці чемпіонату України з пляжної боротьби.

Тернополянини Сергій Подолянюк у ваговій категорії до 40 кг, Аліна Сивак (в.к. до 50 кг)  та Мартин Мерва (в.к. до 60 кг) вибороли перші місця на відкритому чемпіонаті України з  пляжної боротьби, також з Тернополя бронзовим призером у категорії до 60 кг став Богдан Подолянюк. 

Відкритий Чемпіонат України з пляжної боротьби серед юнаків та дівчат 2000-2008 років народження пройшов минулими віхідними у Виноградові Закарпатської області на базі розважально-готельного комплексу "Чорна Гора". У змаганях взяли участь близько ста учасників із різних куточків України, а також команди з Німеччини, Угорщини та Білорусі. Тернопільські борці представляли Спортивний клуб імені Богдана Сцібайла "ГалТер'S"  та ДЮСШ №1. 

Пляжна боротьба є порівняно новим видом спорту, який тільки у цьому році був введений  до Асоціації світової боротьби (UWW). Змагання проводяться на піску під відкритим небом, їх правила подібні до вільної та греко-римської боротьби, а також дзюдо, самбо, сумо. Дозволиними є використання прийомів усіх цих видів спорту. Для абсолютної перемоги необхідно положити суперника на туше, а бали нараховуються по одному за приземлення суперника на пісок, або ж за виштовхування із окресленої мотузкою тереторії піщяного килиму. В єдиному періоді сутичка триває 3 хвилини до двох балів, у разі нічийного рахунку боротьба продовжується до першої дії суперника.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook