Про нас
увійти

Борцівський турнір "Майбутній олімпієць" присвятили пам’яті Тараса Михальського

категорія: Єдиноборства | дата: 30 05 2016
Борцівський турнір

Четвертий юнацький Всеукраїнський турнір з вільної боротьби "Майбутній олімпієць", зорганізований головою районного відділення Національного олімпійського комітету Петром Королем, ФСК "Чемпіон", директором РК ДЮСШ Ігорем Патороником, відділом у справах сім’ї, молоді і спорту Збаразької РДА (начальник Юлія Ключка), відбувся у Збаражі 20 травня у приміщенні спортзалу ЗОШ №1. Вдруге поспіль цей традиційний турнір організатори присвятили світлій пам’яті колишнього борця , земляка, загиблого в АТО, Тараса Михальського.

У змаганнях взяли участь 132 спортсмени зі Львова, Тернополя, Хмельницького і, звичайно, Збаража та Вишнівця. Привітати юних атлетів прийшли представники місцевої влади — голова Збаразької райдержадміністрації Анатолій Качка, голова районної ради Світлана Боднар, заступник голови РДА Петро Тиньо, міський голова Роман Полікровський, а також делегація з Литви, яка на той час перебувала з візитом у нашому районі. Керівники побажали хлопчикам та дівчаткам виховувати у собі бойовий дух та волю до перемоги, що в майбутньому стане запорукою їхніх перемог у дорослому житті, і не лише на спортивних аренах, а й у відстоюванні Української держави, у розбудові рідного міста. Патріотичного налаштування додали дітям і Віктор Маришев — соліст групи воїнів-інтернаціоналістів "Долг", який виконав пісню "Батьківщина", та соліст районного будинку культури Микола Сосновий, який проспівав молодому поколінню про козацьку славу українців. Від учасників змагань були покладені корзини квітів на могили збаразьких героїв , що загинули, відстоюючи честь і суверенітет нашої країни, — Тараса Михальського, Устима Голоднюка, колишнього голови Збаразької РДА Юрія Горайського, який минулоріч ще брав участь у відкритті цього турніру та закликав юних бути гідними пам’яті героїв-земляків. Литовські гості висловили своє щире захоплення ентузіазмом і патріотизмом місцевих дітей та їхніх наставників, які в складних матеріальних та політичних умовах зберігають силу духу, загартовують волю , займаючись вільною боротьбою, працюючи над вдосконаленням спортивної майстерності та характеру. Представники Литви запросили збаражан до свого містечка , де також проводяться змагання з вільної боротьби. Оскільки у змаганнях брали участь більшість початківців, то й проходили вони в дуже емоційній атмосфері, зі сльозами та кров’ю в буквальному розумінні, і виявили чимало перспективних дітей.

Тож чемпіонами серед юнаків стали: у категорії 26 кг — Владислав Хариш, 29 кг — Богдан Федчишин, 38 кг — Андрій Ткач, 55 кг — Владислав Пожогін, серед дівчат у категорії 50 кг "золото" виборола Надя Врубель. Серед початківців першими стали Максим Алєксєєнко (34 кг) та Григорій Шафранський (39 кг). Срібні медалі вибороли серед юнаків Назар Васьків (26 кг), Назар Григоряк (29 кг), Юрій Вовк (38 кг), Олег Макух (47 кг), серед дівчат — Катя Мельник (32 кг), Діана Папура (35 кг), серед початківців — Ілля Вінтонович (21 кг), Назар Бовтун (24 кг), Максим Тихонюк (34 кг), Юрій Дячук (50 кг). Бронзові нагороди у Вадима Крупського (38 кг), Вадима Опуди (47 кг),Андрія Сидяги (55 кг), серед дівчат — Насті Михальської (40 кг) та Вікторії Нікітюк (50 кг). Серед початківців на третьому місці Дмитро Борак (21 кг). Тренуються наші призери у Петра та Євгена Королів, Олександра Шафранського , Олега Борисевича.

Усі призери отримали грамоти та медалі , а Владислав Хариш ще й особливий приз глядацьких симпатій у вигляді грошової премії від міського голови Романа Полікровського . У нагородженні переможців та призерів взяли участь брат Тараса Михальського Іван і його дружина Ольга, племінник Олександр. Головними спонсорами змагань виступила компанія "Лан" та колишні вихованці ФСК "Чемпіон". Чемпіонівці також були суддями змагань.

Джерело: Народне слово

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook