Про нас
увійти

Як фрі-файтери з Польщі ділились досвідом з тернопільськими спортсменами

категорія: Єдиноборства | дата: 10 05 2016
Як фрі-файтери з Польщі ділились досвідом з тернопільськими спортсменами

Вихованці тернопільського спортклубу "Характерник" протягом трьох днів проводили спільні тренування з вихованцями польського спортклубу Spartakus Rzeszow з Жешува.

— Це наш побратимський клуб, — розповідає головний тренер "Характерника" Валерій Чоботарь. — Ми беремо участь у спільних українсько-польських та польсько-українських проектах. Спершу вони нас запрошували в гості, ми їздили до них на спільні тренування. Тепер вони до нас приїхали.

Тернопільські фрі-файтери під час своєї поїздки у Польщу допомагали полякам готуватись до важливого чемпіонату. А тепер вони допомагали тернополянам.

— Ми зараз готуємось до Чемпіонату України, який пройде у неділю, — каже Валерій Чоботарь. — От наші друзі з Польщі допомагали нам підготуватись до нього. Тренування проходили двічі на день протягом трьох днів. Але у неділю було лише одне тренування. Це були спільні технічні напрацювання, доробка певних елементів. В неділю були дружні спаринги.

Для вихованців “Характерника”, як кажуть вони самі, новий досвід завжди важливий.

— Щоб нормально розвиватись, бути хорошим спортсменом завжди потрібно вчитись і ніколи не зупинятись, — говорить фрі-файтер Микола Гринчук. — До того ж, вони приїхали з-за кордону — у них своя школя, у нас своя. Ми щось беремо у них, вони щось у нас. Ми так розвиваємось.

Такі спільні тренування, як пояснює Валерій Чоботарь, дають можливість обміну досвідом та налагодженням дружніх стосунків з іншою країною.

— Насамперед, в контексті теперішніх політичних подій це дає добре відчуття, що у нас насправді є нормальні сусіди, — продовжує співрозмовник. — Країна з якою можна дружити, контактувати, спілкуватись. З іншого боку це фаховий обмін досвіду. Тому, що це один із найстарших клубів Польщі з єдиноборств. У них дуже досвідчений тренер -Кшиштоф Баньковські. Тому у них є чому повчитись.

До того ж між вихованцями обох спортклубів досить дружні відносини.

— Для хлопців завжди добре, коли є інші суперники з якими можна нормально поспарингувати, потренуватись, — каже тренер. — Трошки пізнати світ, зрозуміти, що він ширший аніж 15 людей за межами клубу. Насправді з такої співпраці можна отримати багато корисних речей. Ми маємо багато спільних планів і надіємось, що зможемо їх втілити у життя. В чемпіонатах чи змаганнях вихованці обох клубів між собою ще не бились.

— З цим клубом ми не змагаємось, а лише разом тренуємось, — каже Валерій Чоботарь. — У нас дружні відносини, але вони такими були б навіть, якби ми змагались. Бо Кшиштоф хороший тренер, правильно виховує хлопців і нам це дуже імпонує. У нас чемпіони у різних вагових категоріях, то поки що не зіштовхувались у рингу.

До слова, осінню у Тернополі планують провести турнір пам”яті загиблих у зоні АТО, — каже Валерій. Це мають бути дружні змагання між Польщею і Україною і скоріш за все, що клуб Spartakus Rzeszow теж буде представлений.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook