Про нас
увійти

Тернополяни відібрались на чемпіонат України з боксу

категорія: Єдиноборства | дата: 01 03 2016
Тернополяни відібрались на чемпіонат України з боксу

Завдяки успішному виступу на Житомирщині, тернопільські боксери потрапили на чемпіонат України. Уже незабаром вони зможуть поборотися за путівки до чемпіонату Європи в Угорщині.

Третє та п'яте місце зайняли тернопільські боксери — вихованці спортклубу "Шкіряна рукавичка" та ДЮСШ "Спартак" на регіональному чемпіонаті України серед юніорів.

Змагання відбулися у Бердичеві, що на Житомирщині минулого тижня. Участь у регіональному чемпіонаті взяли представники центральної та західної України — спортсмени з 12-ти областей.

Тернопілля у Бердичеві представили два юніори — Юрій Ільїнов у ваговій категорії 63 кг та Роман Фірман у вазі 48 кг. Ще один спортсмен не зумів виїхати на змагання через хворобу.

— На регіональному чемпіонаті боксери боролися за вихід до основної частини чемпіонату України. — пояснює тренер Руслан Фірман. — Обоє наші земляки зуміли кваліфікуватися на чемпіонат, що пройде у квітні в Черкасах.

Юрій Ільїнов зайняв 3-тє місце, а Роман Фірман у своїй категорії був п'ятим.

— Юра провів 3 поєдинки, — додає тренер спортсменів. — Два бої він впевнено виграв, але поступився у півфіналі. Йому довелося змагалися з чемпіоном України та Європи з Коломиї. Суперник був дуже досвідченим, тож перемога далася йому, хоча бій був рівним. Далося взнаки хвилювання нашого боксера та ще не такий великий досвід. До того ж, у вазі 63 кг Юра виступав вперше. ДО цього він змагався у категорії 60 кг у якій ставав чемпіоном України. Але вирішив спробувати свої сили у важчій категорії.

Тренер все ж виступом своїх підопічних залишився задоволений, адже свою мету вони виконали — відібралися на чемпіонат України.

— Уже 6-го березня наші боксери вирушають у Коломию на тренувальні збори, — додає Руслан Фірман. — Там вони матимуть змогу добре підготуватися до чемпіонату та набрати оптимальну форму. У разі успішного виступу вони зможуть претендувати на поїздку в Угорщину, де відбудеться чемпіонат Європи. Ми, звісно, розраховуємо лише на перемогу.

До слова, 7 березня на тренувальні збори вирушають і тернопільські боксерки – Олеся Крисюк та Христина Дядьо. Дівчата два тижні тренуватимуться у Чернівцях.

Тернопільські спортсмени зуміли прийняти участь у чемпіонаті завдяки підтримці президента Федерації боксу Тернопілля Євгена Степанова, департаменту спорту Тернопільської ОДА та віце-президентів клубу "Шкіряна Рукавичка" Ігоря Гуди, Володимира Бліхара та Івана Сопронюка.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook