Про нас
увійти

Тернопільські кікбоксери показали клас на Кубку України

категорія: Єдиноборства | дата: 24 02 2016
Тернопільські кікбоксери показали клас на Кубку України

Дві золоті, дві срібні та дві бронзові нагороди здобули тернопільські кікбоксери на Кубку України, що відбувся у Хмельницькому. Двоє наших земляків тепер претендують на участь у Кубку світу.

Шість медалей різного гатунку здобули під час Кубка України з кікбоксингу серед дорослих тернопільські спортсмени.

Кубок тривав з 18 до 21 лютого у Хмельницькому. Наші земляки, що представляють ГО "Федерація кікбоксингу Тернопільщини" виступали у розділі лоу-кік. Чемпіонські звання на рахунку Любові Дереш, яка перемогла у ваговій категорії 52 кг та Олега Козарика, який став кращим у вазі 67 кг.

— Двоє вищеназваних спортсменів за підсумками Кубка України отримали виклики у збірну України з кікбоксингу, — каже тренер спортсменів Олександр Дульнєв. — У складі збірної вони готуватимуться до виступу на Кубку світу, що пройде у травні в Угорщині.

Срібну нагороду для Тернопілля у Хмельницькому здобула 17-річна Христина Дядьо (вагова категорія 60 кг). Навіть у такому юному віці вона уже змагається на дорослому чемпіонаті. До слова, основним напрямком Христини є бокс, але цього разу вона вирішила спробувати свої сили і у кікбоксингу.

— Христина перший бій виграла з явною перевагою, — додає Олександр Дульнєв. — На жаль, у другому вона поступилася. Далася взнаки відсутність кікбоксерського досвіду. Оскільки вона боксерка, то здебільшого била руками, а не ногами. Власне, судді саме тому і віддали перемогу її суперниці.

Медаль такого ж гатунку здобув наш Віталій Кибало у ваговій категорії 57 кг. А бронзові нагороди Кубка України у активі Віталія Бица (75 кг) та Михайла Стриєшина (75 кг).

Допомогу з виїздом тернопільських спортсменів на змагання у Хмельницький надав почесний президент "Федерації кікбоксингу Тернопільщини" Іван Чайківського. Також кікбоксерам допоміг департамент спорту облдержадміністрації, очолюваний Віктором Мацикуром. Тренуються спортсмени під орудою тренерів Олександра Дульнєва та Віталія Дубіщука.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook