Про нас
увійти

Фрі-файтер Володимир Ізанський втратив пояс чемпіона “Кубку Буковеля”

категорія: Єдиноборства | дата: 17 02 2016
Фрі-файтер Володимир Ізанський втратив пояс чемпіона “Кубку Буковеля”

Вихованець тернопільського спортклубу "Характерник" Володимир Ізанський у пів-фінальному бою шостого сезону “Кубку Буковеля” отримав перемогу, а от у “Гранд Фіналі” він програв противнику з Кривого Рогу — Ярославу Франчуку. І втратив своє чемпіонство у ваговій категорії 83,9 кг.

— Своє чемпіонство Володя отримав у 2015 році, коли він за одну хвилину больовим на руку переміг Назаря Петрусяка, який рік перед тим “вчисту” переміг Юрія Чижевського, який без перебільшення зірка Європейського маштабу, — розповідає виконавчий директор Всеукраїнської Федерації фрі-файту та контактних єдиноборств Сергій Антропов. — В “Гранд Фіналі” він не напружуючись “розібрався” з Андрієм Храпановим. І свій пояс отримав, коли в той вечір в “Гранд Фінал” не зміг вийти Олег Колотило. — Як на мене, то програш Володі — результат помилок в підготовці, але найбільша причина — надмірні очікування, — говорить Сергій Антропов. — Всі глядачі чомусь вирішили, що він — вже чемпіон і приїхали аплодувати йому, коли він легко забере собі пояс.

Сергій Антропов вважає, що неприємний “дзвіночок” для тернопільського фрі-файтера був уже на початку поєдинку з Вадимом Орищаком.

— Володя в абсолютно безневинній ситуації примудрився дати супернику перевести його в партер і випустити його в положення "зверху", — продовжує Сергій Антропов. — І лише помилка суперника дала змогу виконати больовий прийом на руку.

У “Гранд Фіналі” Володимиру Ізанському не так пощастило. Він програв свій пояс та титул чемпіона.

— Володі слід поставити бюст хоча б за те, що він не впав - таких характерів ще потрібно пошукати, — пояснює чоловік. — Тому, що він пропустив стільки ударів на перших секундах першого раунду вистачило б для нокауту двох спортсменів. І ось тут в повній мірі спрацювали молодість і тиск відповідальності. Замість зафіксувати позицію і по трішки "відривати від суперника" шматок за шматком, Вололя кинувся добивати так, наче це останні секунди поєдинку, а не його початок. В результаті поспіху спортсмен допустив позиційні помилки, випустив суперника, а найголовніше — майже цілковито виснажився, вважає Сергій.

— Коли поєдинок продовжився, то тільки характер тримав Володю на ногах, — продовжує Сергій Антропов. — Був епізод, коли він "сів" під канатами — якби рефері зупинив і віддав перемогу Франчуку ще тоді, то був би правий. Тут потрібно знати специфіку правил фрі-файту. Володя явно просто сів і не чинив ніякого опору. Не видно було, що саме це спричинило, але перед тим він пропустив коліном по печінці два удари. Однак явного падіння і нокдауну не було. Рефері вирішив зупинити бій і відкрити рахунок. Не зважаючи на програш фрі-файтера, Сергій Антропов вважає, що саме зараз розпочався спортивний шлях Володимира Ізанського.

— Він вже чітко знає, що потрібно робити, що підтягувати і над чим працювати, — додає чоловік. — Йому потрібно працювати і не опускати рук. І я переконаний на сто відсотків, що ми ще побачимо Володю на найвищих п’єдесталах пошани. У нього все для цього є — здібності і команда. Попереду бої ще двох тернополян, теж вихованців “Характерника” — Миколи Гринчука та Ігора Слюсарчука.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook