Про нас
увійти

Дві тернопільські боксерки перемогли на чемпіонаті України

категорія: Єдиноборства | дата: 27 01 2016
Дві тернопільські боксерки перемогли на чемпіонаті України

Перемога на чемпіонаті України з боксу зробила тернопільських спортсменок головними претендентками на путівки до чемпіонату Європи. Якщо не завадять травми, то наші землячки матимуть змогу позмагатись у Туреччині.

Тернопільські боксерки Олеся Крисюк та Христина Дядьо стали чемпіонками України серед юніорок та молоді.

Цьогоріч чемпіонат України серед жінок, молоді та юніорок відбувався у Кривому Розі з 18 до 23 січня. Обидві представниці Тернопілля другий рік поспіль зуміли підтвердити статус найсильніших у своїх вагових категоріях. До чемпіонату тернополянки готувалися у тернопільському спортклубі "Шкіряна рукавичка".

— На чемпіонаті України обидві спортсменки провели по два поєдинки, — каже тренер Руслан Фірман. — У фіналах нашим дівчатам протистояли суперниці з Чернігова. В обох випадках тернополянки перемогли за рішенням суддів. Було, звісно, не просто, адже на чемпіонаті України змагаються лише найсильніші боксерки. Однак, Христина та Олеся впевнено почувалися на ринзі, тож заслужено перемогли.

Перемога на чемпіонаті України дозволила нашим дівчатам стати першими номерами у збірній України. Олеся Крисюк виступала у ваговій категорії 70 кг, а Христина Дядьо у вазі 60 кг. Відтак, спортсменки претендують на поїздку на чемпіонат Європи з боксу, що відбудеться у Туреччині.

— Наразі у дівчат буде місяць відпочинку, — додає тренер. — А у середині березня вони вирушать до Чернівців, де проходитимуть збори у складі збірної України. Якщо не завадять травми чи інші фактори, то вони мають усі шанси поїхати на чемпіонат Європи. Вважаю, що вони достойні цієї поїздки, адже другий рік поспіль доводять, що рівних в Україні їм немає.

До слова, Христина Дядьо та Олеся Крисюк представляють фізкультурно-спортивне товариство "Спартак". Христина тренується під керівництвом Олександра Дульнєва, а наставниками Олесі є Руслан Фірман та Микола Петришин.

Спортсменки вдячні за допомогу у поїздці на чемпіонат України президенту Федерації боксу Тернопілля Євгену Степанову,  департаменту у справах сім'ї, молоді та спорту облдержадміністрації та президенту спортклубу "Шкіряна рукавичка" Ігорю Марцінковському.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook