Про нас
увійти

Німецький Святий Миколай обдарував борців зі Збаража

категорія: Єдиноборства | дата: 21 12 2015
Німецький Святий Миколай обдарував борців зі Збаража

Юних збаразьких борців обдарував німецький Святий Миколай, який приходить до дітей на два тижні раніше, ніж у нас. Наші земляки отримали від Чудотворця медалі , грамоти та пам’ятні подарунки, яких заслужили під час традиційного турніру з вільної боротьби для молодших юнаків, приуроченого Дню Святого Миколая, що відбувся 5-го грудня у німецькому місті Люккенвальде.

У змаганнях взяли участь 140 спортсменів з клубів Німеччини, Польщі, ПАР, Росії, України. Загалом, 21 команда. Незважаючи на те, що у складі збаразької команди не було основних , найсильніших спортсменів, які не брали участі у змаганнях через ангіну, вона все ж виступила цілком пристойно і виборола четверте місце , уступивши німецьким друзям. Перше командне місце отримали господарі змагань — клуб Люккенвальде, на другому — спортсмени з Ганновера, на третьому — Берліна, і це закономірно. Адже у них була можливість представити на турнірі велику кількість спортсменів.

В особистому заліку чемпіонство виборов Антон Семенчук (вагова категорія 38кг), який також визнаний кращим борцем турніру.

Срібні медалі здобули Богдан Федчишин (28 кг) та Олександр Сенчишин (31 кг).

"Бронза" — у чотирьох збаражан : Владислава Хариша, який змагався у ваговій категорії 28 кг, Юрія Вовка (34 кг), Олега Ключки (42 кг), Вадима Крупського (38 кг). Готували спортсменів до змагань тренери ФСК "Чемпіон" і РК ДЮСШ Петро та Євген Королі, Олександр Шафранський.

Окрім нагород, приємними дарунками для наших борців були і різноманітні екскурсії цікавими місцями у Люккенвальде, розваги в аквапарку, відвідування торгового центру в Потсдамі, зустріч із виходцем з України чемпіоном світу з вільної боротьби Жаном Беланюком, який живе у Німеччині і виступає за клуб Люккенвальде. Також з великою цікавістю діти спостерігали за сутичками між дорослими спортсменами під час змагань двох німецьких борцівських клубів. Сподобались нашим хлопчакам і спільні тренування з німецькими друзями, які передували турніру.

— Також , — відзначив тренер хлопців Петро Король, — нам усім було цікаво поспілкуватися з російськими спортсменами. Вони щиро жалкують, що між нашими країнами склалась така напружена ситуація, в якій вони не можуть достеменно розібратися. Але російські друзі дуже хочуть миру і бажають його як для нас , так і для себе, не бачачи ніякого змісту у нав’язаних кимось протистояннях і ворожнечі. Ми в цьому плані з ними цілком солідарні.

Джерело: Народне слово

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook