Про нас
увійти

Закордонні судді вкрали медалі чемпіонату світу у тернополян

категорія: Єдиноборства | дата: 09 12 2015
Закордонні судді вкрали медалі чемпіонату світу у тернополян

Вперше в історії тернопільські кікбоксери взяли участь у чемпіонаті світу. Повернутися додому з медалями нашим землякам завадило упереджене суддівство. Водночас спортсмени здобули неоціненний досвід і мають над чим працювати.

Представники тернопільського кікбоксингу Любов Дереш та Василь Худзік взяли участь у чемпіонаті світу за версією WAKO.

Світова першість з кікбоксингу відбувається раз у два роки. Цьогоріч приймати світовий форум випало ірландському Дубліну, де зібрались понад 900 спортсменів з 92-х країн світу.

— Любов Дереш була єдиною представницею України у жіночому кікбоксингу, — пояснює тренер та президент обласної Федерації кікбоксингу WAKO Олександр Дульнєв. — Вона виступила у ваговій категорії 52 кг. Серед чоловіків змагався наш Василь Худзік у вазі 86 кг. Обоє виступали у розділі фул-контакт.

За словами тренера, який супроводжував своїх підопічних на чемпіонаті світу, обох наших спортсменів закордонні судді несправедливо позбавили можливості виграти історичні медалі.

— Люба перший ж бій програла представниці Австрії роздільним рішенням суддів, — каже чоловік. — Однак, на думку усіх членів збірної України цей бій був за нашою спортсменкою. Василь Худзік перший бій виграв нокаутом у першому раунді в представника Індії. А от у другому теж все вирішили суддівські помилки. Відверто кажучи, ми були шоковані, адже впродовж усіх трьох раундів наш кікбоксер був набагато переконливішим за свого опонента з Німеччини. Але суперник у Василя — триразовий призер чемпіонатів світу. Оскільки наших спортсменів на такому рівні ще ніхто не знає, то судді віддали перемогу на свій розсуд більш титулованому спортсмену. За такого розвитку подій ми могли розраховувати на перемогу нокаутом, але нокаутувати німця не вдалося. Тож в обох наших спортсменів судді відібрали шанси на медалі, хоча ми дуже розраховували на них і вірили у свої сили.

Збірна України на чемпіонаті світу взяла дві нагороди — срібну та бронзову. Тренер тернопільських спортсменів відзначає неймовірно високий рівень організації світової першості.

— Організація у Дубліні була просто супер, — констатує пан Дульнєв. — За усю свою кар’єру я ще не стикався з настільки високим рівнем. Приміром, фінальні поєдинки супроводжувалися гала-концертом. Переможці отримували чемпіонські пояси та медалі вагою по пів кілограма. Єдине, що нас розчарувало, це звісно суддівство. Якби не упередженість рефері, я не сумніваюся, що ми б завоювали дві нагороди.

За словами тренера, ці невдачі зроблять його підопічних лише сильнішими. І через два роки на наступний чемпіонат команда підготується ще краще.

— Звичайно, нам десь не вистачило досвіду такого рівня чемпіонатів, — говорить співрозмовник. — Адже якщо закордонні команди ледь не щомісяця беруть участь у міжнародних турнірах високого рівня, то ми вперше вирушили на змагання такого рангу. Сподіваємося, що через два роки команда наша буде ще сильніша і, можливо, ще більше тернопільських спортсменів поїдуть на чемпіонат світу. Найголовніше, що ми утвердилися у збірній України. На нас розраховують у майбутньому, а ми хочемо щоразу допомагати українській збірній здобувати нові результати.

До слова, дорогу поїздку тернополян на чемпіонат світу у Ірландію повністю профінансував тернопільський меценат Іван Чайківський.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook