Про нас
увійти

Віталій Мандзин та Дмитро Підручний провели естафету на Кубку світу

категорія: Біатлон | дата: 07 01 2024
Віталій Мандзин та Дмитро Підручний провели естафету на Кубку світу

У німецькому Обергофі триває четвертий етап Кубка світу з біатлону. Програму останнього дня змагань відкрила чоловіча естафета.

Чоловіча збірна в Обергофі проводила першу естафету від 10 грудня, коли гонки цього формату приймав австрійський Гохфільцен. У межах другого етапу Кубка світу "синьо-жовті" оновили власний рекорд сезону та посіли п'яте місце.

До складу чоловічої четвірки України на естафету в Обергофі потрапили Артем Прима, Дмитро Підручний, Антон Дудченко та Віталій Мандзин. Дебютував у цій дисципліні на рівні Кубка світу та був фінішером команди Мандзин.

Артем Прима розпочав гонку з трьох використаних додаткових патронів на першій стрільбі. Однак після чистої "стійки" підняв команду, передавши естафету Дмитрові Підручному на п'ятій позиції.

Підручний на першій стрільбі заробив для України перше в гонці коло штрафу, опустивши команду на десяте місце. На "стійці" біатлоніст відіграв одну позицію, передавши естафету Антонові Дудченку дев'ятим.

Саме на етапі Дудченка Україна остаточно втратила шанси на високі позиції. Спершу біатлоніст лише з трьох додаткових патронів закрив усі мішені на першому вогневому рубежі. А вже на "стійці" заробив два кола штрафу.

Естафету Віталієві Мандзину Дудченко передав 14-м. Україна була близькою до того, щоб отримати статус "колових" — сім команд, що йшли за нею, вже на той момент встигли зняти.

Утім, Україна провела гонку до самого кінця. Перед другою стрільбою Мандзин підняв команду з 14-го на 13-те місце.

Переможцем чоловічої естафети у Обергофі стала збірна Норвегії у складі: Ендре Стремсгейм, Штурла Легрейд, Тар'єй Бьо та Йоганнес Бьо.

Кубок світу (Обергоф). Чоловіча естафета

1. Норвегія (0+7) 1:17:34.2

2. Німеччина (1+15) +2:01.9

3. Італія (0+16) +2:50.5

4. Швеція (1+11) +3:37.9

5. Швейцарія (1+15) +3:42.6

6. Чехія (0+10) +3:48.1

...

13. Україна (3+17) +6:47.7

Джерело: Суспільне

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook