Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Спина була напруженою і стріляти було важко"

категорія: Біатлон | дата: 18 12 2023
Дмитро Підручний: "Спина була напруженою і стріляти було важко"

Дмитро Підручний після мас-старту – останньої гонки року, поділився своїми "різдвяними" планами та розповів читачам сайту biathlon.com.ua, яким для нього був швейцарський етап:

- Дмитре, ви виглядаєте дуже втомленим, якою для вас була третя гонка поспіль?

- Гонка так собі пройшла... Третій день вже важко було, ще й поспіль, сил вже сьогодні бракувало, відчувалась м’язова втома. Плюс ще три зайвих промахи завадили боротися за більш високі місця. Якщо коротко - важка гонка.

- А що було з м’язами, що боліло?

- Мабуть, вже була м’язова втомленість - швидко почала втомлюватись спина з другого-третього кола, і дуже важко було боротися по трасі з більш сильними суперниками. Спина, ноги, руки вже перестали працювати так, я би мені хотілося.

- А тут ще й довгий спуск, на ньому напевно все це давалося взнаки?

- Як не дивно, та на спуску було також важко працювати, тому що спина боліла і просто важко було терпіти. І це вплинуло на стрільбу стоячи, тому що спина була напруженою і стріляти було важко.

- А взагалі, як оцінюєте цей етап для себе?

- Більше позитивно, ніж негативно - вдалося відібратися у мас-старт. Не дуже задоволений стрільбою, адже можна було боротися за вищі місця. Сьогодні мас-старт і третій день мені щось "не зайшов" взагалі.

- Наступного року цей стадіон прийматиме Чемпіонат світу. Які висновки для себе зробили, як, на ваш погляд, тут буде боротися?

- Рельєф траси мені подобається - він досить складний, але тут досить цікаво. Та найважче – це висота, вона впливає, і ця втома на третій день через це, плюс недостача кисню,  і м’язи просто не справляються з цією роботою.

- Остання гонка року, а які плани надалі?

- Зараз ми всі повертаємося додому на чемпіонат в Сянках. У мене буде невеличкий відпочинок, і вже з дому я вирушаю на Різдвяну гонку.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook