Про нас
увійти

Дмитро Підручний — про терміни повернення на Кубок світу й перспективи збірної України

категорія: Біатлон | дата: 06 11 2023
Дмитро Підручний — про терміни повернення на Кубок світу й перспективи збірної України

Капітан збірної України з біатлону Дмитро Підручний планує приєднатися до команди на другому етапі Кубка світу 2023/24. Про це біатлоніст розповів в ефірі Суспільне Спорт.

Пошкодження руки у серпні завадило Підручному взяти участь у літньому чемпіонаті світу з біатлону. Через іншу травму — коліна — лідер збірної також був змушений пропускати старт минулого сезону на рівні Кубка світу.

На початку вересня Підручний пояснював, що з великою ймовірністю не встигатиме повноцінно відновитися після травми до старту сезону. Перший етап Кубка світу розпочнеться у шведському Естерсунді 25 листопада.

Про перебіг відновлення та початок підготовки до змагань чемпіон світу-2019 розповів у коментарі Суспільне Спорт. Зокрема, припустив, коли зможе провести свої перші старти на рівні Кубка світу, та оцінив перспективи збірної у новому змагальному році.

Про відновлення та старт сезону:

"Зараз я вже майже повністю тренуюся. Рука на відсотків 80 відновилася, трішки починаю давати навантаження. Думаю, що найближчим часом я зможу повноцінно тренуватися без усіляких обмежень".

"Я зараз був сам на зборі у Сянках, тренувався за своїм планом під наглядом [тренера збірної] Юрая Санітри. В принципі, усе нормально пройшло на цьому зборі. За декілька днів я вирушаю в австрійський Обертілах на перший сніг, буду там тренуватися. Пізніше туди має приєднатися юніорська наша збірна. Сподіваюся, там я вже зможу повноцінно тренуватися".

"Згідно з планом, який ми узгодили з керівництвом та з Юраєм, я маю приєднатися до команди 4 грудня в австрійському Гохфільцені на другий етап Кубка світу. Сподіваюся, що цього плану ми дотримаємося".

Про підготовку решти збірників до Кубка світу:

"Я спілкувався з Юраєм Санітрою, говорили про наші плани, також він розповідав про стан команди. Всі здорові, декілька днів тому прибули у фінський Контіолахті, вже тренуються на снігу. В мене є невеличка, добра заздрість — також хочеться почати нормальні тренування на лижах".

"Загалом усе в них добре, команда — у бойовому настрої, всі готуються повноцінно. Думаю, що команда буде готова до сезону по-бойовому".

Чи побореться збірна за топ-5 заліку Кубка націй:

"Гадаю, що так. Команда у нас дуже сильна зараз, дуже добре підтягнулася молодь. Юніори підростають дуже сильні. Літній чемпіонат світу показав, що у нас дуже великі перспективи в чоловічій команді".

"Тарас Лесюк у цьому сезоні дуже сильно додав — бачили, як він виступив на літньому чемпіонаті світу. Думаю, що боротьба за місце у команді буде непростою і для мене також. Гадаю, що в Кубку націй команда зможе показати ще кращі результати, аніж до того. Головне, щоб усі були здорові та все було гаразд в розташуванні команди".

Про відсторонення росіян та білорусів у новому сезоні:

"Думаю, що Міжнародна федерація біатлону не змінить свого рішення. Від початку війни вони дуже добре нас підтримують. Вже неодноразово федерація показувала, що на цей момент вони не збираються змінювати жодних рішень щодо росіян та білорусів".

"Упевнений на 100 відсотків, що як мінімум цього сезону ми не побачимо їх на світових аренах. Сподіваюся, надалі також".

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook