Про нас
увійти

Тетяна Тарасюк: "Через довгу відсутність стартів було важко не тільки фізично, а й морально"

категорія: Біатлон | дата: 04 09 2023
Тетяна Тарасюк: "Через довгу відсутність стартів було важко не тільки фізично, а й морально"

Інтерв'ю з Тетяною Тарасюк - чемпіонкою України з біатлону серед юнаків та дівчат, та спортсменкою Юніорської Збірної України. Жителькою м. Копичинці.

Спершу хочемо привітати Тетяну з її перемогою на Чемпіонаті України з літнього біатлону серед юнаків та дівчат. Тетяна Тарасюк здобула золоту медаль у спринті, допустивши лише один промах у стрільбі. Тетяна є Кандидаткою в майстри спорту.

Ми мали можливість поспілкуватися з дівчиною перед її від'їздом на півтора місяця для підготовки до наступних змагань.

- З якого віку ви почали займатися біатлоном?

- З 13 років, мене тренували мої батьки - Людмила Сагайдак та Василь Тарасюк. Ми дуже спортивна сім'я. У нас усі займаються спортом. Потім моїм тренером став Назар Бурик. З ним я розпочала вже регулярні тренування.

- Розкажіть про свої перші перегони у цьому сезоні?

- Це був суперспринт, на якому я здобула перше місце серед юніорок. Через довгу відсутність стартів було важко не тільки фізично, а й морально, проте я витримала напругу і на стрільбі із двадцяти пострілів допустила лише дві хиби, тим самим прийшовши на фініш першою.

- Які перегони ви згадуєте найбільше?

- Це був мій перший міжнародний старт в Італії на висоті близько 1400 м. Велика висота, не типовий для мене ландшафт. Було дуже важко. Але я відпрацювала як має бути. Попри те, що була шалена конкуренція. Я дуже пишаюся цим результатом.

- Яке ставлення тренера до вас?

- Я поважаю Назара Володимировича. Він добре відчуває своїх спортсменів. Його головна цитата, яка допомагає мені налаштуватися перед змаганнями - "Везе сильнішим". Вона є і моєю улюбленою цитатою.

- Які майбутні цілі?

- Прагну отримати Майстра спорту міжнародного класу. Звичайно також прагну й Олімпійських вершин.

На закінчення нашого інтерв'ю Тетяна Тарасюк захотіла висловити подяку всім тим, хто також є частиною її перемог.

- Хочу подякувати тренеру Назару Володимировичу та батькам. Сестрі, молодшому брату та хресній, що приїхали підтримати мене на моїй останніх перегонах. Ми команда. Хоч виграла я, але вклались усі.

Копичинецька громада щиро вітає нашу молоду та цілеспрямовану чемпіонку - Тетяну Тарасюк.

Джерело: Копичинецька міська рада

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook