Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Приємно, що всі розуміють нашу ситуацію і підтримують нас"

категорія: Біатлон | дата: 05 08 2023
Дмитро Підручний: "Приємно, що всі розуміють нашу ситуацію і підтримують нас"

Українського біатлоніста Дмитра Підручного запросили взяти участь у фестивалі Blink, який щорічно проходить у Норвегії. Яким побачив Дмитро цей захід, як почуває себе лідер нашої збірної та які плани має на час, що залишився до початку нового сезону? Про це Дмитро розповів у своєму коментарі для читачів сайту biathlon.com.ua:

- Дмитре, ви вперше взяли участь у цьому фестивалі, розкажіть, будь ласка, про свої враження від цього свята спорту.

- Дуже хороші враження. Тут дуже класна атмосфера, багато людей, всі дуже позитивні. Організація заходу на високому рівні - не гірше, ніж на чемпіонаті світу чи кубку світу. А може у якихось моментах і краще.

- Дмитре, а хто вам допомагає на фестивалі: у підготовці інвентарю, при пристрілюванні?

- Ми тут з Віталіком удвох, але є багато інших команд: Норвегії, Німеччини, які нам помагають. Допомагав Урош Вєлєпєц. Ну і ми з Віталіком один одного підтримуємо. Адже стартуємо в різних вікових групах, так що це можливо.

- Кілька слів про навколофестивальну атмосферу. Чи вдалося поспілкуватися з кимось? Адже ми пам’ятаємо, як збірна Норвегії вас підтримала минулого сезону.

- Так, поспілкуватися вдалося. Я був сьогодні запрошений у VIP-палатку на зустріч зі всіма спонсорами, було таке інтерв’ю-спілкування. Ставили багато різних питань. В основному вони були про війну, про те, наскільки зараз важливий для нашої країни спорт. Адже ми, спортсмени, можемо доносити правдиву інформацію світові. Зараз і я доношу до різних спортсменів, до тих же організаторів фестивалю правду про те, що відбувається в Україні. Чудово поспілкувалися. Їм було дуже цікаво почути все з перш вуст. Також багато ми спілкувалися й з іншими спортсменами. Один тиждень провели з німецькою чоловічою командою. Неодноразово говорили з ними. І дуже приємно, що всі розуміють нашу ситуацію і підтримують нас. Дуже класно, що організатори Blink запросили нас сюди і допомогли.

- Закінчення минулого сезону у вас вийшло не на мажорній ноті через самопочуття. На фестивалі наразі дуже солідне представництво (вісім біатлоністів з топ-10 загального заліку КС), тож як себе почували серед найсильніших біатлоністів світу?

- Досить нелегко було на трасі. Усі сильні, всі хочуть поборотися за найвищі позиції. Траса тільки здається легкою, але в основному там рівненько й тільки кілька містків. Відпочити немає де, гонка дуже динамічна. Сьогодні до того ж було дуже вітряно й нелегко працювалося на вогневому рубежі. Ви ж бачили, як багато було промахів. Не вдалося, на жаль, поборотися за високу позицію, але я радий був стартувати у такій дуже сильній компанії. Взагалі, фізичний стан у мене непоганий. Була ще гонка у підйом із лижниками, я показав у ній 33-й результат, мені дуже сподобалося. Там також почував себе добре.

- Триває підготовка до майбутнього сезону. Розкажіть про свій настрій, налаштованість на наступний сезон.

-Підготовка триває, настрій позитивний. У плані підготовки все проходить досить непогано. Сподіваюся, що цей сезон пройде без таких складнощів, як це було в минулому. Ще багато тренувальних зборів попереду, подивимося, як вони пройдуть.

- І ще трохи про плани. Чи візьмете ви участь у Літньому чемпіонаті світу в Осрблі? Де далі продовжите підготовку до стартів сезону 2023/24?

- Наскільки я знаю, збірна повинна бути на Літньому чемпіонаті світу. Але це більше питання до керівництва та тренерів. Та на сьогодні ми готуємося до ЛЧС. Щодо подальших планів, то варто це питання ставити головному тренеру. Адже іноді місця зборів у нас змінюються.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook