Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "На другій стійці я не поквапився – потрапив у порив"

категорія: Біатлон | дата: 21 03 2021
Дмитро Підручний: "На другій стійці я не поквапився – потрапив у порив"

Для українського біатлоніста Дмитра Підручного персьют видався вдалим: незважаючи на три промахи, спортсмен фінішував 13, покращивши свою стартову позицію на 21 місце. Як Дмитру далася ця гонка – читайте у його коментарі спеціально для biathlon.com.ua.

- Діма, перед початком гонки камера зловила тебе, і ти був щасливий. Спогади гріли душу, чи відчуття кінця сезону?)

- Це вже давні спогади (посміхається). На кожну гонку налаштовуюся по-новому, думаю про гонку, яку буду бігти саме зараз. Щасливий? Зазвичай, я позитивно налаштовую себе на старт, намагаюсь бути радісним. Те, що кінець сезону – в деякій мірі також гріє душу, адже їдемо додому. На нас ще чекає чемпіонат України. Ми всі з нетерпінням на нього очікуємо, адже хочемо протестувати нову трасу та нове стрільбище.

- Як проходила пристрілка перед гонкою?

- Пристрілка проходила нормально, вітер був стабільний. На лежці, в принципі, і на пристрілці не було проблем, а на стійці важко було стріляти. Це було видно і по гонці, адже більшість спортсменів намотували штрафні кола саме після стрільби стоячи.

- У порівнянні із пристрілкою, під час гонки змінилися умови?

- В основному, на пристрілці був стабільний вітер, а на гонці часто були пориви, тому була така різниця у стрільбі. На другій стійці я не поквапився – якраз потрапив у порив, намагався влучити, але важко було вицілити, тому вийшло два промахи.

- У якому стані перебувала траса, і як ти почувався сьогодні на лижні?

- У порівнянні із минулими днями, сьогодні дуже потепліло, відповідно, траса була мокра, сильно розбивалася, тому важко було. Думаю, по всіх було видно, що траса нелегка. Почував себе на трасі більш-менш нормально, загалом, як завжди, під кінець сезону – сил вже мало, але бігти ще можна.

- Завтрашня гонка - остання у міжнародному сезоні. В якому настрої перебуваєш зараз?

- В бойовому настрої (посміхається). Хочеться наостанок показати хороший результат і на хорошій ноті завершити сезон.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook