Про нас
увійти

Анастасия Меркушина: "Суперспринт - це не моя гонка"

категорія: Біатлон | дата: 28 02 2020
Анастасия Меркушина: "Суперспринт - це не моя гонка"

Анастасія Меркушина прокоментувала одиночну змішану естафету, яка пройшла  в білоруських Раубічах в рамках Чемпіонату Європи з біатлону.

"Насправді, суперспринт - це не моя гонка. Так, я швидко стріляю, деколи влучно (посміхається), але мені дуже важко бігати короткі дистанції, тому що я за природою марафонець - мій метаболізм розрахований на довгу підтримку середньої швидкості по довгій дистанціі. Тому мої - індивідуалки, масс-старти, переслідування. В суперспринті я дуже швидко закислююся і вже не можу настільки швидко йти. Можу йти довго, але не так швидко. Вдалося добре стрільнути - мене це тішить, але трохи задалекий був стартовий номер - я не дуже добре розбираюся в цих "розборках". Хто мені винен? Треба було краще стріляти в кваліфікації!

Сьогодні я не йшла на повних парах, бо вже знала, що тут довгий спуск, потім довгий підйом - могли затрястися ноги. Промах стоячи.. знаєте, я вже йшла на стрільбу і думала: "Боже, тільки не Остерсунд! Тільки не Остерсунд!". Бо знову перша установка і лівий вітер, а коли лівий вітер дме і ударяється об стіну - він розвертається і йде назад. Зрозуміти, як правильно спрацювати, дуже важко - вибиває гвинтівку з рук і воно так.. болтається - не дуже добре. Треба було стати і поволі, повільніше стріляти, а мені це незручно. Та це було того варто, бо ви бачили, що стається з людьми на першій установці (сміється)!

Чого я буду вчити Руслана? (сміється) Він вже не маленький, все розуміє і не перший раз бачить. Думаю, він достатньо досвідчений в біатлоні і також боєць! Мені дуже приємно було спостерігати за його боротьбою на останьому колі! Класні емоції, супер!", - повідомляє Меркушин.

Джерело: biathlon.com.ua

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook