Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Своїм фізичним станом задоволений"

категорія: Біатлон | дата: 13 01 2020
Дмитро Підручний: "Своїм фізичним станом задоволений"

В Оберхофі Дмитро Підручний взяв участь лише в одній гонці, оскільки отримував відпустку, аби побути з дружиною та новонародженим сином. Після фінішу мас-старту капітан чоловічої збірної прокоментував 15-те місце у гонці.

- Дмитре, у першу чергу, щиро вітаю тебе, вже особисто, з народженням сина! Це велике щастя! Чи не важко після теплої сімейної атмосфери знову поринати в атмосферу Кубка Світу? 

- Дякую за вітання. У принципі, ні, не важко, вже ж не перший рік виступаю, тому вже звик. Є досвід, як відключитися від усього. І навіть після двотижневої перерви немає відчуття, ніби сезон тільки починається. Уже відчутно, що сезон наповну йде й ця перерва жодним чином не вплинула на мене.

- У яких кондиціях за твоїми відчуттями ти перебуваєш зараз, якщо порівнювати, наприклад, з кінцем минулого етапу і з сьогоднішньою гонкою, яку ти щойно пробіг? Стан кращий чи, можливо, гірший трішечки?

- Порівнювати важко, але, загалом, своїм фізичним станом задоволений і, чесно, думав, що сьогодні буде важче бігтися. Тому що вдома немає можливості нормально потренуватися на лижах: сніг був, але небагато. Також тиждень не стріляв, не тримав гвинтівку в руках. І через цю перерву переживав, що буде стрілятись важче. У принципі, стрілялося нормально, все, як завжди. Ці чотири промахи – це суто через те, що погода була важка. Як бачимо, всі мазали. Ніхто «в ноль» не відстрілявся; хтось – більше, хтось – менше. Намагався стріляти в своєму ритмі. Більше за це переживав. Але станом на сьогоднішній день я задоволений.

- Після попередніх гонок хлопці дуже жалілися, що надзвичайно погана траса. Сьогодні погодні умови дещо змінилися. Як тобі здалося? 

- Не скажу, що траса така вже жахлива. Але є місця, де каміння, брудна траса. Та я думав, що буде гірше. Не знаю, як було на спринті, а хлопці казали, що було набагато гірше, ніж зараз. Нині трішки підморозило й траса стала жорсткішою. Загалом, траса більш-менш нормальна. Звичайно, далека від ідеальної, але змагатися на ній можна. Ситуація не якась катастрофічна.

- Зараз ми переміщуємося до Рупольдінгу. Якщо порівнювати ці два німецьких етапи, який для тебе особисто кращий? Де тобі більше подобається змагатися: в Оберхофі чи в Рупольдінгу?

- І там були хороші результати, і тут також були хороші результати. Звичайно, в Оберхофі завжди погода вносить свої корективи і завжди важко справлятися з нею. У Рупольдінгу, переважно, спокійніше в цьому плані, але там важке стрільбище, підхід зі спуску й досить важко стріляти, тому що пульс падає. І всі швидко там стріляють. Плюс рельєф там теж не з легких. А загалом сказати, що якийсь етап гірший чи кращий не можу.

- Для себе щось плануєш на найближче майбутнє?

- Ні, жодних планів, таких конкретних медальних чи за місцями, я не ставлю ніколи. Тому що це – біатлон. Тут дуже багато всього залежить від різноманітних факторів.

- А з приводу місця в загальному заліку?

- Хочеться покращити попередній свій рекорд.

- Це твоя головна мета на сезон?

- Якщо брати загалом, то так. Це одна з цілей на сезон.

Джерело: biathlon.com.ua

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook