Про нас
увійти

Підручний: "Бьо сподівається на певний поштовх в українському біатлоні після моєї перемоги"

категорія: Біатлон | дата: 05 04 2019
Підручний: "Бьо сподівається на певний поштовх в українському біатлоні після моєї перемоги"

Дмитро Підручний повідомив, що Йоганнес Бьо вибачився за свої слова, після програшу українцеві та те, що він вже усвідомив, яку медаль він виграв.

– Дмитре, після тріумфальної гонки минуло вже достатньо часу для того, щоб усвідомити всю значущість і важливість події.

– Зараз я вже починаю розуміти, що це за медаль, однак мені ще важко звикнути до статусу чемпіона світу (Усміхається). Зрештою, усвідомлення цього вже є і я відчуваю позитивні емоції.

– Ваше життя сильно змінилося після перемоги у Швеції?

– Не скажу, що кардинально, але певні зміни є. І варто сказати, що усі вони мають позитивний аспект.

– Нерідко буває, що після великих перемог спортсмени мріють побути вдома із сім’єю, насолодитися відпочинком у колі рідних. Ви – не виняток?

– Це правда, зараз більше часу проводжу вдома з рідними. Сезон тільки закінчився, потрібно плавно зменшувати навантаження. Тепер у мене в графіку багато зустрічей, тому все одно не завжди маю нагоду побути із сім’єю.

– В Україні спортсменам часто доводиться працювати зі старим обладнанням без належних умов. Раніше ви звертали увагу на проблеми біатлонної бази в селі Підгородне, поруч із Тернополем. Як гадаєте, ваша перемога допоможе привернути увагу на проблеми біатлону в Україні і зрушити з місця вирішення цього питання?

– Це питання рухалося і без моєї перемоги. Разом з тим, моя золота медаль додала значного поштовху і думаю, що вона допоможе зберегти цю базу, відновити її і збудувати нові тренувальні комплекси в нашій країні.

– Після переможної гонки ваш головний конкурент – норвезький біатлоніст Йоганнес Бьо вразив неоднозначною фразою: "Це так погано, що просто ганьба. Ми тут, на чемпіонаті світу, і віддаємо золото українцям". Як ви трактуєте це висловлювання срібного призера чемпіонату світу?

– Я спілкувався з ним вже після закриття сезону. У нас не було жодних проблем і ми нормально поговорили. Цю тему також дуже поверхнево зачіпали. Було організовано вечірку, де ми з Йоганнесом мали нагоду поговорити тет-а-тет.

Я розумію його – у той момент до останньої стрільби він був беззаперечним лідером і не міг подумати, що українець, який ніколи нічого не вигравав, може його перемогти. Розумію, що це було для нього шоком. Це трохи вдарило по амбіціях і планах Йоганнеса – він прагнув забрати золото. Я не засуджую Бьо за ці слова. Бути таким великим спортсменом, як він, доволі важко.

– Крім обговорення тієї фрази норвежця, вам вдалося поспілкуватись на інші теми?

– Він певною мірою вибачився і побажав мені успіхів у спорті. Також Бьо казав, що сподівається на певний поштовх в українському біатлоні після моєї перемоги і появу інших чемпіонів з нашої країни.

Джерело: Футбол 24

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook