Про нас
увійти

Марія Кручова: "Я маю доводити свій професіоналізм результатами в гонках"

категорія: Біатлон | дата: 25 11 2018
Марія Кручова: "Я маю доводити свій професіоналізм результатами в гонках"

Збір в Шушені, який був останнім для нашої комади "Б" перед стартом першого етапу Кубку IBU, підійшов до свого завершення. Контрольною гонкою для наших дівчат в Норвегії став спринт, в якому Марія Кручова допустила по одному промаху на кожному з вогневих рубежів і посіла 27 місце. Тернопільска біатлоністка з радістю погодилася прокоментувати цей результат:

- Марічка, як тобі дався сьогоднішній спринт в Шушені? Що завадило чисто відстрілятися на вогневих рубежах?

- Сьогодні на стрільбу дуже сильно вплинув вітер, через що, власне, я доволі багато часу витратила на вогневих рубежах. Коли приходила на килимок, то вітер дув в одну сторону, поки взяла в руки гвинтівку і приготувалася до стрільби – він вже дув зовсім в іншому напрямі. Одним словом, вітерець так гуляв.

- На фінішному колі як себе почувала, був ще запас сил?

- Чесно кажучи, дуже важко відповісти на це питання. По суті, це в нас була перша така контрольна передсезонна гонка, в якій ми тільки, так би мовити, розганялися.

- В Чехії під час літнього ЧС і після нього мала певні проблеми зі здоров’ям. Як зараз себе почуваєш?

- То вже все давно минуло. Зараз я не хворію, і почуваю себе добре.

- Не набридли ще ці постійні тренування і контрольні гонки? Є вже бажання вийти на старт в змаганнях?

- Безумовно, бажання є і воно, чесно кажучи, неймовірне (сміється). Як казав нам Ворчак Олександр Васильович: «Змагання – це як свято». Отак от і я вже чекаю цього свята.

- Під час літньої підготовки, зокрема ЧС в Нове-Место ти була в обоймі основної команди, але на перший етап Кубку Світу тобі до неї пробитися не вдалося. Це як додатковий психологічний тиск для тебе, чи навпаки, як мотивація?

- Звичайно, що для мене це серйозна мотивація. Ми ще раніше знали, хто поїде в Поклюку, нам відразу сказали, що туди будуть відбирати згідно минулорічних результатів. Єдине що, шостою взяли Юлю Журавок і все. Тож, якшо ми будемо потрапляти до першої трійки в гонках на кубку IBU, то будемо розглядатися вже як кандидати до основної команди під час певної ротації складу. Все, що зараз мені потрібно – це доводити свій професіоналізм результатами у гонках.

Джерело: Федерація біатлону

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook