Про нас
увійти

Дмитро Підручний: "Головний старт сезону — чемпіонат світу"

категорія: Біатлон | дата: 04 06 2018
Дмитро Підручний: "Головний старт сезону — чемпіонат світу"

Під час збору чоловічої збірної України з біатлону у Буковелі Украина Дмитро Підручний був переобраний капітаном команди. Багато в чому саме завдяки Дмитру було прийняте рішення розпочати підготовку к новому сезону на теренах України. Хоча лідеру української збірної і вдалося відпочити, але перед від’їздом до Буковеля його турбували деякі дрібні проблеми зі здоров’ям. Тим не менш, Діма оптимістично дивиться на майбутнє. Розмова кореспондента з Підручним відбулася через кілька годин після одного з тренувань (крос-походу), під час якого біатлоністи піднімалися на гори Хом’як та Синяк.

- Дмитре, які відчуття від крос-походу в Карпатах? Чи всі хлопці впоралися із завданням?

- Саме тут я вперше ходив у крос-похід. Траса відносно нормальна, але багато каміння, що було для нас трохи неочікувано. Але такі походи в гори – це хороша розминка, все на європейському рівні зроблено. Знаки є, зрозуміло, куди треба йти, все розчищено. Ми трохи розтягнулися, але це нормально. У кожного різний темп. Хтось по камінню більш впевнено ходить, хтось менш впевнено. У нас немає задачі, щоб усі йшли разом. Хто як може, так і йде. Ми зазвичай розбиваємось на 2-3 групи і працюємо в них. Ми розтягувалися, потім знову з’єднувалися. Всі піднялись на гору Хом’як, сфотографувалися, та пішли далі! У крос-поході ми намагаємось тримати пульс на одному рівні. Де трохи пологіша траса, починаємо бігти. Часу на те, щоб помилуватися красотами, майже немає, адже робота – на першому місці.

- Ти був переобраний капітаном команди. Чи задоволений ти цим?
- Це лише означає, що в тебе є відповідальність за команду. Якщо виникають якісь питання, що стосуються команди, всі звертаються до капітана. Мені приємно, що спортсмени мені довіряють і покладаються на мене. В більшості випадків всі згодні з моїми рішеннями.

- Ти був одним з ініціаторів проведення збору у Буковелі. Які тут плюси і мінуси?
- Я хотів і просив, щоб тут проводили збір. Тут все є для тренування, все супер. І інфраструктура, і місцезнаходження. Додому близько, а це теж важливо. Все-таки ми в Україні. Всюду добре, а дома краще. Мінус в тому, що поки тут немає стрільбища і роллерної траси. Але усе ще попереду, сподіваюсь. З ким з хлопців не говорив, всі задоволені, що в Україні проводимо перший збір. Олег (власник готелю «Гражда», де зупинилась збірна України Олег Пастущин – прим.biathlon.com.ua) нас відмінно приймає, все, що треба, робить. Усе на найвищому рівні – і  по харчуванню, і по відновленню. Нас приймають як своїх. Дороги зробили в Буковелі, тому можна їздити і на роллерах, і на велосипедах – скільки хочеш і куди хочеш.

- Чи вдалося перед першим збором відпочити?
- Відпочити вдалося, але важко було втягуватися знову в роботу. Те, що дома планував по тренуванню, не вийшло зробити. Спочатку хворів ангіною, потім руку ушкодив, коліно почало боліти. Перші дні мені було трошки важкувато тримати темп, але день-два, і буду на нормальному рівні.

- Розкажи про стрілковий тренажер, на якому ти вже працював!
- Юрай добре зробив, що взяв сюди цей тренажер. Ми вже з перших днів починаємо працювати зі зброєю і можемо подивитись, в кого є які помилки, і намагаємось їх виправляти. На цьому тренажері добре видно техніку стрільби, як ти заводиш мушку в мішень, коли ти дожимаєш спусковий крючок, що ти робиш після пострілу тощо. Видно дрібні помилки, які так просто не побачити.

- Які помилки, допущені в минулому сезоні чи в підготовці до нього, ти хотів би виправити?
- Межі досконалості немає, стараюсь працювати, розвиватися. Причиною того, що я не був в оптимальній формі під час Олімпійських ігор, було не те, що ми зробили щось не так у підготовці до сезону. Деякі помилки були допущені нами вже на підході до Олімпіади. А літом, вважаю, ми все правильно зробили. Загалом, хочеться вийти на більш стабільний рівень у стрільбі. Тут більше психологічно треба попрацювати. Бо усе ще концентрації на п’ять пострілів на змаганнях не вистачає. Хоча я спокійно можу стріляти на нуль. Щодо фізичного стану – треба додавати, щоб мати шанси боротися зі спортсменами топ-рівня.

- Чи визначив ти для себе цілі на сезон 2018/2019?
- Звичайно, головний старт сезону – чемпіонат світу. Але і на етапах Кубка світу треба виступати стабільніше – частіше заїжджати в топ-5, топ-10. А так ставлю для себе ціль на кожну гонку – отримати задоволення від неї.

За матеріалами: biathlon.com.ua

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook