Про нас
увійти

Баскетбольний клуб "Тернопіль" повернувся у професійний спорт(ВІДЕО)

категорія: Баскетбол | дата: 21 11 2023
Баскетбольний клуб "Тернопіль" повернувся у професійний спорт(ВІДЕО)

Баскетбольний клуб "Тернопіль" після дворічної паузи відновив виступи у професійній лізі. Зараз команда оновленим складом змагається у Першій лізі чемпіонату України.

Про це розповів Суспільному головний тренер баскетбольного клубу Віталій Харкавий.

За його словами, більшість гравців команди — вихованці місцевої дитячо-юнацької спортивної школи. Головне завдання для хлопців — отримати досвід виступів на професійному рівні.

"З дванадцяти гравців, яких ми беремо на тур, десять — це юнаки 16, 17, 15 років. Двоє у нас є більш досвідченими, 20 і 21 рік. На рівні цих дітей вони ветерани. Прийняли рішення, що треба рухатися ближче до дорослого баскетболу. Ціль була така, щоб дорослий баскетбол, в якому б він не був форматі, з’явився. Щоб ми знову були на карті. Повертаємося для початку в Першу лігу. Тобто, даємо дітям можливість розвиватися. Не шукаємо підсилення, граємо своїми силами".

До повномасштабного вторгнення тернопільський клуб змагався у Суперлізі. Зараз команда дитячо-юнацької спортивної школи "Тернопіль" — одна з наймолодших у чемпіонаті, розповів гравець команди Богдан Баліцький.

"Ми поїхали в Чернівці, там у нас були три гри. Ми три гри програли. Враження були не дуже добрі. Ми продовжували тренуватися, готувалися до Ужгорода. Там було дві гри. Першу ми зіграли з Луцьком і виграли. Другу грали з Ужгородом. Програли. Як капітан команди хочу допомогти хлопцям вигравати. Хоча б увійти в трійку кращих".

Шіснадцятирічний гравець команди Денис Шлапак розповів, після п'яти зіграних матчів команда на передостанньому — четвертому місці в турнірній таблиці.

"Проти суперників групи 1, в якій змагається команда з Тернополя, важко грати. В них більше досвіду, вони старші, фізично сильніші, але ми стараємось вигравати, тому що це — наша ціль".

У першому матчі сезону травмувався гравець команди з Тернополя Владислав Рижов. Чоловік грає за професійні команди з 2011 року. Зараз намагається допомогти юнакам поліпшити результати.

"Під час гри я неправильно став на ногу. Отримав травму. Нічого страшного. Це спорт. Я вже такий досвід проходив. Так само збиралась молода команда в мене в Маріуполі. Тому для мене це не вперше. Цікаво тому, що два роки пропустили, ігрового досвіду не мали. Тому повернутись — це дуже приємно і круто".

Наступний третій тур відбудеться у Тернополі. Матчі заплановані на 25, 26 та 27 листопада, повідомив Віталій Харкавий.

Джерело: Суспільне

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook