Про нас
увійти

Фінал шкільної ліги 3х3: хлопці з Тернополя на шляху до мети

категорія: Баскетбол | дата: 10 05 2016
Фінал шкільної ліги 3х3: хлопці з Тернополя на шляху до мети

Наближається кульмінація шкільної баскетбольної ліги 3х3. Ці змагання Федерація Баскетболу України проводить спільно з Міністерством Освіти та Науки.

18 травня у Київському Палаці Спорту 128 шкільних команд юнаків та дівчат визначать переможців фінального етапу Чемпіонату України "Шкільна баскетбольна ліга 3х3".

Ті з команд, що вибороли першість у своїх містах і селах, на другому етапі виявляли найкращих вже на обласному рівні. А у фіналі у Києві змагатимуться переможці обласних змагань. Наразі триває процес підтвердження своєї участі у змаганнях. Для цього команди надсилають до директорату проведення фіналу заявку з прізвищами гравців і фото команди.

До вашої уваги заявка на участь у змаганнях серед юнаків старшого шкільного віку  команди Тернопільської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів №19

1. Павло Лях, 01.02.2000 р.н.,
2. Олег Мандзюк, 27.03.1999 р.н.,
3. Володимир Раскін, 08.04.1999 р.н.,
4. Арсен Мельничук, 7.04.1999 р.н.
Тренер: вчитель фізвиховання Володимир Юрійович Крутовський

Наставник команди Володимир Крутовський розповідає про звивистий баскетбольний шлях його підопічних.

— Я працюю у 19-й тернопільській школі вчителем фізкультури. Але я не веду баскетбольної секції. Я по суботах з ними граю у баскетбол. Я займаюся іншим видом спорту, я граю у регбі. Але по суботах — баскетбольний день. Регбісти приходять і ми граємо з хлопцями, моїми учнями — 10-11-класниками.

— І ви їх так по суботах натаскали, що вони виграли обласні змагання і стали учасниками фіналу Чемпіонату України.

— Вони просто фанати, чотири фанати. У них і торік був потенціал, але трохи не пощастило. Програли один кидок у фіналі. Але дуже хотіли, не опускали руки. Усі перерви між уроками проводили і проводять у спортзалі. Я завжди їх пускаю до спортзалу, а у суботу — то стабільно у нас.

— Тоді і плани на фінал у вас — не просто  приїхати і вийти на майданчик. Чи не так?

— Я впевнений, що хлопці налаштовані поборотися. Я просто не знаю, на який рівень ми вийшли. Може ми стикнемося з тим, що там будуть професійні хлопці, які є школярами, а грають у командах вищих ліг. А може… всяке буває. Це стрітбол, 3х3. Мені здається залежить від того, як повезе з кидком. Якщо піде кидок у хлопців — все буде гаразд. Можемо і хочемо поборотися.

— І тому вам довелося з цими хлопцями пограти у баскетбол, хоч самі займаєтеся регбі.

— Вони фанати. Вони просто самі фанати. Грають постійно. Якщо у Тернополі проводять змагання по стрітболу, вони самі заявляються, беруть участь завжди. Їх заставляти не потрібно. Єдине у чому я їх підтримав — по суботах вони бігають грають, давав їм спаринги. І їм добре. Не забороняється ніколи. Якщо іншим дітям на перервах заходити не можна, то вони — збірна школи з баскетболу — вони у будь-який час дня і ночі приходять і займаються, кидають.

— Ви на фінал чемпіонату за свій рахунок їдете?

— Ми їдемо за рахунок батьківського комітету. У нас збирають батьки гроші, виділяють на школу, а вже потім вчительський комітет приймає рішення — їхати чи не їхати. Куди ті гроші виділити. Позитивне рішення по нас прийнято за ініціативи директора школи Ганни Василівни Яреми. Я попросив її, що треба хлопців звозити, вона погодилася. Завжди нас підтримує і спорт взагалі підтримує. Вдячність їй величезна.

Джерело: ФБУ

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook