Про нас
увійти

Тернопільські картингісти здобули призові місця на Кубку України

категорія: Автоспорт | дата: 17 07 2021
Тернопільські картингісти здобули призові місця на Кубку України
Вихідними, 10-11-го липня, у Полтаві відбувся перший етап Кубку України з картингу, де Тернопільщину представили вихованці Тернопільського обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді.

За словами тренера команди і керівника федерації картингу Тернопільської області Миколи Чорного, попри те, що це змагання дуже високого рівня, спортсмени змогли гідно представити область на чемпіонаті.

– Ми завжди їдемо боротися за перемогу, але зустрічаємо сильних суперників. Я радий, що мої підопічні мають можливість боротися з сильними спортсменами, – говорить Микола Чорний. – Команда виступила добре. Звичайно, ми будемо старатися, щоб виступити ще краще.

У змаганнях взяли участь орієнтовно 80-90 пілотів, однак це не завадило юним тернополянам здобути призові місця.

– Наша команда приїхала у складі 20 осіб, з них 9 – спортсмени. Крім них з нами також були механіки та тренери. Зокрема, в класі учасників «ОК» Тадей Люшняк зайняв 2-ге місце, а Олександр Бліхар – 4 позицію. Йому довелося зійти з дистанції через проблеми з технікою, хоча він був дуже швидким, – каже Микола Чорний. – В класі «OK Junior» Тимур Гаріян здобув 4 місце, Олександр Комендант зайняв 5 позицію. В  двох заїздах було зіткнення на першому повороті. Його спихнули з дистанції.  У класі «60 baby» Захар Сліпченко  виборов 6 місце, а в категорії «60 mini» Олексій Альохін здобув 5 позицію. В класі «National Rotax senior» Микола Калінський зайняв 1 місце, в категорії «Піонер Н» Матвій Серветник посів друге місце. Також наймолодший спортсмен з Тернополя, Давид Кабаков зайняв друге місце в наймолодшій категорії «Comer micro». Це перший його подіум.

Зараз команда готується до другого етапу змагань, який стартує вже за два тижні у Києві.

Джерело: Тернополяни

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook