Про нас
увійти

Картингісти з Тернопільщини серед лідерів відразу у кількох класах

категорія: Автоспорт | дата: 23 08 2018
Картингісти з Тернопільщини серед лідерів відразу у кількох класах

За команду федерації картингу на 3-ому етапі “Кубку України з картингу” в національних класах виступало 12 спортсменів. Семеро з них - з Тернопільської області. Змагання відбулись у Полтаві.

Загалом, в змаганнях взяли участь 129 картингістів різного віку з різних куточків України. Учасники, які представляли Тернопільщину, лідирують відразу в чотирьох класах.

- Ми боремось за чемпіонство в підсумках року, - каже керівник федерації картингу Тернопільської області Микола Чорний. - Загалом, змагання пройшли дуже добре. У Полтаві швидкісна хороша траса, учасники були сильними.

Серед учасників тернопільської команди була і 17-річна Христина Шундаревська. Для дівчини це вже п’яті змагання в цьому сезоні. В цьому чемпіонаті дівчина брала участь у всіх трьох етапах і тричі зайняла перше місце. Всього має бути чотири етапи за підсумком яких обиратимуть переможця “Кубку України” в національних класах. Дівчина виступає в класі “Популярний юніор”.

- Емоції в мене приємні, оскільки я привезла додому перемогу, - каже Христина. - У мене в класі вікова категорія від 13 до 17 років, але їхала в заїзді з дорослими. Тобто у нас мотори однакові, тільки інша вікова категорія інша. В цих заїздах мені вдалось об’їхати навіть дорослих, у яких досвіду більше, ніж у мене.

Спортсменка каже, що приємно усвідомлювати, що може боротись з ними, бо вже в наступному році переходить у старший клас і буде боротися з дорослими на рівні.

Ламався карт, анульовували результати

- На змаганнях складно було морально, - каже Христина. - Після того, як ми виїхали з дому, через сто кілометрів у нас зламалось авто. І поки шукали причину поломки, я вже настроїлась, що, скоріш за все, ми поїдемо додому. Але нам вдалось відремонтувати авто.

В Полтаві на останньому тренуванні перед кваліфікацією у дівчини зламався карт і теж не могли знайти причину. Проте згодом карт таки відремонтували і дівчина виграла кваліфікацію.

- Моїй радості не було меж, але судді сказали, що мій результат анульовують, - розповідає Христина. - На їхню думку, у мене не було такого бензину, який би мав бути згідно з технічним регламентом. Але нам вдалось довести, що порушень не було і я далі стартувала з першої позиції. Чесно кажучи, я до останнього чекала, що ще щось піде не так, але врешті-решт я отримала перемогу в передфінальному, фінальному і суперфінальному заїздах.

На переможну гонку - 10 000 грн

Крім того, що картингісти переживають через поломки та інші казуси, заявка на першість їм обходиться в значну суму.

- Один комплект шин на карт для однієї гонки - 150 євро, - каже Микола Чорний. - Ще потрібно добратись до місця змагань, доставити техніку, там потрібно жити кілька днів, харчуватись. На кожен карт потрібен механік. Загалом, одному спортсмену такі змагання, як у Полтаві обходяться близько 10 000 грн. Але така сума виходить, коли спортсмен прагне зайняти призові місця. Звісно, що є змагання, які обходяться значно дешевше і ще спортсмени економлять на житлі та іншому.

Повернувшись з Полтави, картингісти готують картингову трасу в гідропарку “Топільче” до традиційної соціальної гонки “Кубок ЛАНу”, яка відбудеться 25-26 серпня. На гонку з’їдуються картингісти з усієї України. Для усіх учасників ці змагання безкоштовні, а 25 серпня, як кажуть організатори, на всіх учасників чекає спільна вечеря.

Джерело: 20 хвилин

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook