Про нас
увійти

4-річний картингіст з Чорткова ганяв на змаганнях у Києві

категорія: Автоспорт | дата: 08 07 2018
4-річний картингіст з Чорткова ганяв на змаганнях у Києві

Кубок ГО "ТСО України" та Кубок України серед учнівської молоді проходив з 29 червня до 1 липня на київському картодромі "Чайка". Тернопільську область представили 20 юних і дорослих картингістів, повідомляє 20 хвилин.

Загалом на змагання з'їхалось близько 140 спортсменів з усієї України. Збірну з Тернополя представляли картингісти з Козови, Гусятина, Чорткова та Тернополя.

- Наша команда зайняла перше командне місце в кубку ТСОУ, - каже президент ГО "Федерація картингу Тернопільської області" Микола Чорний. - У шосейних перегонах серед учнівської молоді ми зайняли теж перше місце та друге місце в абсолюті в Кубку учнівської молоді.

Спортсмени змагались у дев'яти категоріях. Призові місця зайняли Олександр Богдан, Олександр Бліхар, Вадим Михайлишин, Максим Гудов, Іван Лобоцький. Інші спортсмени тернопільської команди увійшли в 5-ки кращих.

- Ще ми представили наймолодшого учасника змагань, - каже Микола Чорний. - Це Едуард Петришак з Чорткова. Йому чотири з половиною роки. Він займається лише три місяці, батько його привозив з Чорткова у Тернопіль. Він займався на нашій картинговій трасі. Вирішили, що пора на змагання, в нього є здібності. У Києві він не показав великого результату, але проїхав всю трасу і це вже результат, він за це отримав нагороду.

У федерації дякують керівникам усіх гуртків, де тренуються ці спортсмени, за високу підготовку. А також, дякують за фінансову допомогу спонсорам, які забезпечили команду усім необхідним на змаганнях.

Тепер спортсмени готуються до наступних змагань, які відбудуться в липні. А в серпні змагання з картингу пройдуть в Тернополі.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook