Про нас
увійти

Тернопільські картингісти стали переможцями на Всеукраїнському відкритому змаганні учнівської молоді

категорія: Автоспорт | дата: 25 05 2018
Тернопільські картингісти стали переможцями на Всеукраїнському відкритому змаганні учнівської молоді
Тернопільські картингісти стали переможцями на Всеукраїнському відкритому змаганні учнівської молоді (молодші юнаки, старші юнаки) з картингу, які відбулися вихідними у Файному місті.

Гул моторів та запах пального можна було чути протягом двох днів на картинговій трасі біля Тернопільського обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді. Саме там  з 18 по 20 травня проходили Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді (молодші юнаки, старші юнаки) з картингу (IV ранг).

Понад 70 спортсменів віком від 6 років у семи класах: "Піонер-Н-міні" 6-9 років, "Піонер-Н" 9-13 років, "Піонер-Б" 9-13 років, "Кадет" 10-14 років, "Популярний-юнаки" 14-16 років, "125 безкоробка" 12-16 років, "Популярний-125 безкоробка" 16-25 років. Турнір відбувся в дисциплінах "Швидкісне маневрування", "Шоссейно-кільцеві перегони, "Абсолютний залік". Загалом, ганялися за першістю спортсмени з семи областей України, а під час перегонів не меншу хоробрість та нестримність, аніж хлопці, показали і юні картингістки.

Нині я змагаюся в команді з Хмельниччини, а картингом я займаюся протягом десяти років. Варто мені було почати цікавитися цим видом спорту, як надалі вже не можу відмовитися від нього. Коли сідаю за кермо свого карту, ні про що інше не хочеться думати, як про швидкісну їзду, яка уподібнюється до лету, — поділилася юна картингістка Діана Гречана.

Не менш запальною картингісткою є виявилася і 17-річна Христина Шундаревська зі Стрия.

У цей спорт привів мене батько, який раніше займався картингом. Зараз він є моїм тренером, тож ми разом їздимо на змагання. У нашій країні менше дівчат, які займаються картингом, проте це не заважає спортсменкам посідати призові місця на змаганнях. Щодо мене, то я вже є майстринею автоспорту та чемпіонкою України, — поділилася дівчина.

Два фінальних заїзди для команд, на щастя, пройшли без особливих пригод. Після останньої гонки, яка завершилася у неділю після 14 години, відбулося підбиття підсумків змагань та нагородження переможців кубками, грамотами й медалями. У підсумку змагань перше місце посіла команда Волині, друге – Чернівецької, а команда з Тернополя опинилася на третій переможній сходинці. Загалом, цього дня картингістам з різних областей країни було вручено 99 медалей.

Сьогодні насамперед хочу відзначити те, що у змаганні взяли участь навіть наймолодші картингісти, починаючи з 6-річного віку, які показали хоробрість, не меншу, аніж старші спортсмени. Приємну, що на нашій трасі змагалися спортсмени не тільки з області, але й з інших міст і навіть селищ. Чекатимемо спортсменів у нас і наступного року, підсумував змагання голова колегії спортивних комісарів Іван Кіяниченко.

Джерело: Тернополяни

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook