Про нас
увійти

Картингісти з усієї України з'їхалися до Тернополя(ВІДЕО)

категорія: Автоспорт | дата: 18 05 2018
Картингісти з усієї України з'їхалися до Тернополя(ВІДЕО)

Всеукраїнські відкриті змагання учнівської молоді з картингу розпочалися в Тернополі. Навіть у дощ спортсмени змагалися на трасах у дисципліні "Швидкісне маневрування", повідомляє 20 хвилин.

Дощ не заважає учасникам з усієї України змагатися між собою. Цьогоріч беруть участь близько 70-ти спортсменів, віком від 8-ми до 18-ти років. Змагання відбулися на базі Тернопільського обласного комунального центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді.

Учасники цілий рік готувались до цих перегонів. Спочатку вони пробують свої сили в регіональних змаганнях, а кінцевий результат показують в нас, - розповів директор Тернопільського обласного центру науково-технічної творчості школярів та учнівської молоді Йосиф Кохан. Погода все-таки ускладнює учасникам завдання, але кожен карт має два комплекти шин і тому перегони ми б проводили при будь-якій погоді, - каже пан Кохан.

Ці змагання вже втретє відбуваються в Тернополі , організаторами змагань є державний центр позашкільної освіти МОН України.

Одна з учасниць змагань 17-річна Христина Шундаревська розповіла, що вона вже десятий рік займається картингом і ці змагання дуже важливі для неї. - В мене батько займався картингом, то, власне, він і привів мене в цей спорт. Зараз він є моїм тренером і ми так сімейно їздимо на змагання, - розповіла Христина. - В Україна є лише близько десяти дівчат, які займаються цим спортом, але всі показують гідні результати. Я - майстер автоспорту та чемпіон України. Але моєю найбільшою проблемою є те, що в Стриї, де я живу, немає території для тренувань, тому ми приїжджаємо перед змаганнями на декілька днів швидше, щоб потренуватися, - каже спортсменка.

- Виступаю сьогодні в "популярних юнаках" (вид змагань, - прим.ред.). Треба проїхати все швидко і не збити жодної фішки. Сьогодні важче їздити через те, що ми тренувалися коли було сухо, а зараз дощ і не знаєш як себе техніка поведе, - каже дівчина.

Змагання триватимуть ще 19 та 20 травня. Заїзди відбуваються на трасі спортивно-технічного комплексу, що на вулиці Митрополита Шептицького, 26.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook