Про нас
увійти

"Я не витримала спеки і вологості", – Наталія Стребкова про дебют на Олімпійських Іграх

категорія: Легка атлетика | дата: 09 08 2021
"Я не витримала спеки і вологості", – Наталія Стребкова про дебют на Олімпійських Іграх

Наталія Стребкова дебютувала на Олімпійських Іграх на своїй улюбленій дистанції 3000 метрів  та зупиняється на стадії кваліфікації.

В 37-градусну спеку в Токіо Наталія показала 11-й результат в 1-му забігу з підсумковим результатом 9:49,15 хв, чого недостатньо для проходу в фінал.

За правилами, для того, щоб кваліфікуватись до фіналу, необхідно фінішувати в першій трійці з кожних забігів + за кращим часом по добору, потрапляють 6 осіб за загальними результатами, які впорались з дистанцією найшвидше.

Детальніше про виступ розповіла Наталія для редакції Жорсткої Атлетики:

- Наскільки я розумію, після 1-го км все пішло не по плану?

- Я не витримала цієї спеки і вологості.

- Найперше, цікава твоя готовність перед Іграми. З соціальних мереж складалось враження, що ти в супер формі? Які цілі ви з тренером ставили на Ігри, по результату можливо, по місцям?

- Так. Підготовка йшла дуже добре, я була в Карпатах, там дуже добре попрацювала. Всі тренування заходили чудово. Дуже багато зі мною бігав Ваня (чоловік Наталії. – прим. ред.), це допомагало і дозволяло бігати сильні роботи. Звісно, розраховували з тренером на високий результат.

- Як ти вважаєш, обертаючись назад, що треба було змінити в підготовці? Можливо збори в подібних до Токіо умовах?

- Можливо, але мені здається, що при температурі 37 градусів я б ще більше виснажила організм. можливо погані дні після гір, чи дійсно треба було приїжджати заздалегідь. Треба обговорити з тренером.

- Ну і цікаво твої враження від Ігор, від атмосфери?

- Атмосфера дуже гарна, організація на високому рівні. От зараз сиджу на допінг контролі і дивлюсь легку атлетику. Тут кожного спортсмена майже за ручку водять.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook