Про нас
увійти

Тернопільські легкоатлети завершили у Львові зимовий сезон змагань дванадцятьма медалями

категорія: Легка атлетика | дата: 06 03 2021
Тернопільські легкоатлети завершили у Львові зимовий сезон змагань дванадцятьма медалями

П’ять нагород золотого гатунку, шість срібних медалей та одну бронзову вибороли тернопільські легкоатлети на 21 традиційному Всеукраїнському юнацькому турнірі пам’яті українського легкоатлета та спортивного лікаря Ярослава Тягнибока.

Такі змагання 28 лютого відбулись у Львові, у спортивному манежі СКА. Більше трьох сотень юнаків і юнок з різних регіонів України змагалися у стрибках, бігу, штовханні ядра та спортивній ходьбі.

Як повідомляє Федерація легкої атлетики Тернопільщини, перемогу у секторі зі стрибків у довжину серед чоловіків здобув Ігор Танасійчук (обласна ДЮСШ) з результатом 6.51 м. А на дистанції 60 метрів Ігор виборов бронзову медаль з часом 6.9 сек. Тренує спортсмена заслужений тренер України Михайло Васірук.

Також перше місце у бігу на дистанції 800 м, показавши результат 2.23,5 сек, здобула вихованка Бережанської ДЮСШ та тандему братів Богдана та Володимира Дуди — Тетяна Когут.

Перемогу у секторі для штовхання ядра 5 кг з результатом 12.56 м завоював ще один вихованець обласної ДЮСШ та тренерів Галини Шмуляєвої і Леоніда Дахновського — Олексій Навроцький. Перше місце серед дівчат на дистанції 800 метрів здобула вихованка подружжя Богдана та Оксани Дуди — Марущак Діана (результат 2.28, сек).

У змаганнях зі стрибків у висоту серед жінок перемогу виборола Христина Стефанишина (ШВСМ) з результатом 175 см.

Друге місце у змаганнях зі стрибків у висоту серед чоловіків розділили Денис Загалюк (ОДЮСШ) та Олександр Хома (ШВСМ) з результатом 200 см. Другі місця у змаганнях зі штовхання ядра також вибороли вихованці тренерів Галини Шмуляєвої та Леоніда Дахновського: серед юнаків Максим Прокопець та жінок Дарина Мостова з результатами 11.27 м та 9.98 м, відповідно (обласна ДЮСШ).

Ще одну срібну медаль на дистанції 800 метрів для Тернопільщини завоювала вихованка тренера Ситарчука Миколи та ОДЮСШ з літніх видів спорту — Зелінська Марія. Також друге місце на дистанції 800 метрів серед юнаків виборола вихованка Зборівської ДЮСШ та тренера Небельського Володимира — Андріана-Марія Антонюк.

Додамо, що турнір у Львові завершив для легкоатлетів зимовий змагальний сезон, відтак зараз на наших спортсменів чекає активна підготовка до літнього сезону.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook