Про нас
увійти

Нові успіхи тернопільських легкоатлетів на юнацькому чемпіонаті України у Луцьку

категорія: Легка атлетика | дата: 05 07 2017
Нові успіхи  тернопільських легкоатлетів на юнацькому чемпіонаті України у Луцьку

Лише декілька днів минуло після успішних стартів вихованця обласної ДЮСШ та ШВСМ Василя Макуха на юнацькому чемпіонаті України з легкої атлетики, де він здобув цілий комплект нагород, як учень подружжя тренерів Оксани та Богдана Дудів відзначився знову. Як інформує Федерація легкої атлетики Тернопільської області, цими днями у Луцьку проходив чемпіонат України з легкої атлетики серед юніорів, на якому було вирішено заявити і Василя Макуха, повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА

Змагаючись на улюбленій "стометрівці", спортсменові довелося впродовж дня тричі виходити на старт, змагаючись із на рік-два старшими суперниками. Щоразу юний бігун був першим на фініші. Особливо захоплюючою розгорнулась боротьба у фіналі, в якому Василь Макух зумів перемогти фінішним прискоренням, зупинивши хронометр на позначці 10.73 сек. Тепер, як вже говорилось й раніше, спортсмен готуватиметься юнацького чемпіонату світу, який пройде у липні в Кенії.

Захоплючою була боротьба в секторі штовхання ядра між нашими "богатирями" Іваном Карюком (ШВСМ, тренери Чуба І.В., Васірук М.С) та Олександром Шилівським (ОДЮСШ літніх видів спорту, тренери Панасюк І.В., Данилюк О.І.). Маючи уже виконаний норматив на участь в чемпіонаті Європи серед юніорів, вирішували тільки, хто стане переможцем. На сьогодні сильнішим виявився Олександр - 18.29 м, у Івана другий результат -17.95м. Боротьба продовжиться 20-23 липня в італійському місті Гроссето.

Не менш успішно виступила інша наша легкоатлетка – Оксана Більчак (ШВСМ, тренери Стефанишина О.В.,Небельський В.Р.). У напруженій боротьбі спортсменка зуміла вибороти бронзову медаль в бігу на 800 м. Медаль тим більш цінна, що через травму Оксана не могла впродовж тривалого часу проводити повноцінні тренування.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook