Про нас
увійти

У тернопільських легкоатлетів два "золота" і "бронза" командного чемпіонату України

категорія: Легка атлетика | дата: 09 06 2017
У тернопільських легкоатлетів два

Три медалі вибороли тернопільські легкоатлети на командному чемпіонаті України з легкої атлетики, який проходив 6-7 червня в Луцьку на стадіоні «Авангард». Наталі Стребковій (тренери Ігор Сташко, Олександр Степанюк) не було рівних в бігові на 3000 м з перешкодами. Зупинивши хронометр на 9.54,15 сек, спортсменка здобула "золото", встановила новий рекорд області і виконала кваліфікаційний норматив для участі в чемпіонаті Європи серед молоді до 23 років.  Про це повідомили в управлінні фізкультури і спорту ТОДА.

Ці змагання відбудуться в Бидгощі (Польща) 13-16 липня 2017 року. Також Наталя отримала путівку на командний чемпіонат Європи з легкої атлетики, який проходитиме 24-25 червня у місті Лілль (Франція). Наталя (на фото справа) - магістрантка Тернопільського педуніверситету, представляє обласну ШВСМ та ФСТ «Динамо».

Став чемпіоном змагань і Іван Панасюк (на фото зліва), який у метанні диску показав результат 57 м 97 см, понад два з половиною метра вигравши в своїх суперників, і, окрім золотої нагороди, виборов право на участь у командному чемпіонаті Європи. Тренери спортсмена Володимир Кучеренко та Василь Яковів, він представляє обласну ШВСМ.

Бронзову медаль в бігу на 3000 м виборов і тернопільський легкоатлет Іван Стребков, якому лише тринадцять сотих не вистачило до перемоги - 8.13,11 сек (тренери Ігор Сташко, Олександр Степанюк, обласна ШВСМ).

Щодо інших результатів тернополян, то у стрибках в довжину Сергій Крук (обласна ШВСМ, ТНЕУ) завершив змагання на 5 місці з результатом 7 м 49 см (тренер Михайло Васірук), Віктор Ворко в стрибках в висоту посів восьме місце (205 см); дев’яті місця у Руслана Даньківа у бігу на 1500 м (3.52,19 сек) та Дмитра Чорноти в потрійному стрибку (15.14 м); Вікторія Ніконенко в метанні молота була десятою (50.58 м); Христина Стефанишин у стрибках у висоту (170 см) та Олександр Хома (200 см) – одинадцяті.

Як повідомляє обласна Федерація легкої атлетики, команда області, незважаючи на невідповідні умови підготовки атлетів на Тернопільському міському стадіоні, набрала в загальному заліку 264 очки і зайняла 11 місце серед 25 команд України. На думку фахівців, цей результат тернопільських легкоатлетів у командному заліку є одним із кращих досягнень наших спортсменів за останні роки.

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook