Про нас
увійти

Тернопільські легкоатлети Василь Макух та Владислав Кравчук здобули медалі та право участі у змаганнях в Туреччині

категорія: Легка атлетика | дата: 06 05 2017
Тернопільські легкоатлети Василь Макух та Владислав Кравчук здобули медалі та право участі у змаганнях в Туреччині

У Кропивницькому наприкінці квітня відбувся чемпіонат України з легкої атлетики серед ДЮСШ, СДЮШОР (юнаки 2000 р.н. і молодші), в якому взяли участь близько 800 спортсменів. Як повідомляє Федерація легкої атлетики Тернопільської області, це був перший національний старт літнього сезону для атлетів цієї групи. За його підсумками сформовано команду для участі в матчевій зустрічі Туреччина-Україна-Білорусь, яка відбудеться 6-7 травня в турецькому місті Бурса. Право виступити у цих змаганнях здобули два вихованці обласної ДЮСШ – Василь Макух та Владислав Кравчук.

Пройшовши два попередні відбори в бігу на 100 м, Василь у фінальному забігу з результатом 11.09 сек виборов срібну медаль, а Владиславу не було рівних в бігу на 2000 м з перешкодами (6.25,40 сек). Тренують талановитих юнаків подружжя Богдана та Оксани Дудів.

Додамо, що Василь Макух навчається в Коледжі економіки, права та інформаційних технологій ТНЕУ, а Владислав Кравчук - учень педагогічного ліцею ТНПУ ім. В Гнатюка.

Щодо інших учасників, то п’яте та восьме місця в спортивній ходьбі на 5000 м вибороли вихованці ОДЮСШ з літніх видів спорту – Шилівський Назарій (тренер Віра Зозуля, учень Технічного коледжу ТНТУ ім. І. Пулюя) та Олійник Володимир (тренер Олеся Каленська).

Будучи на два роки молодшими від своїх суперниць, наші штовхальниці ядра зуміли пробитись до фінальних змагань і гідно там заявити про себе. Так, Павлів Валентина (Бучацька ДЮСШ, тренер Головацький М.М.), вперше виступаючи на чемпіонаті України, пославши ядро на 12.55 м зайняла шосте місце, а Мітюрьова Вікторія (ОДЮСШ, тренер Галина Шмуляєва) стала дев’ятою.

За крок до фіналу зупинились наші спринтери: Підлипчук Олександр (ОДЮСШ, тренер Васірук М.С., учень педагогічного ліцею ТНПУ ім. В Гнатюка) в бігу на 100 м в попередньому забігу показавши 11.41 с, мав усі шанси стартувати у фіналі, але результат 11.60 у півфіналі дав тільки дев’яте місце. Пробігши дистанцію 400 м в півфіналі за 52.98 сек, що є особистим досягненням, Трач Вадим (ОДЮСШ з літніх видів спорту, тренер Данилюк О.І.) став також тільки дев’ятим.

Федерація легкої атлетики області вітає також Мостову Дарину (ОДЮСШ, тренер Шмуляєва Г.М.), яка зуміла в метанні спису пробитись до фіналу, та Мархевка Андрія (ОДЮСШ з літніх видів спорту, тренер Данилюк О.І.) з особистим досягненням в бігу на 400 м, – наголошують у Федерації легкої атлетики Тернопільської області.

В командному заліку з 56 команд України – обласна ДЮСШ освіти з 130 очками десята, а обласна ДЮСШ з літніх видів спорту, набравши 74 очки, стала двадцять третьою.

 

Читайте найцікавіші новини спорту у Facebook